Speltips: Ipswich rak seger till 1.79 hos Expekt .
—-
Det verkar fortsatt inte vara någon som vill ha den där andra direktplatsen upp till Premier League. Både Ipswich och Leeds står på 90 poäng, och när Leeds nu kommer från en 4-0 förlust mot QPR har Ipswich ett drömläge att sätta sig ordentligt i förarsätet när man nu har denna matchen mot Coventry i hand.

Faktum är dock att Ipswichs form är ruskigt svag. Tre raka kryss och en förlust dessförinnan ger Ipswich fyra raka matcher utan seger i denna slutspurt. Efter att ha varit helt suveräna under stora delar av säsongen har det blivit rejält kletigt i kolan när pressen har börjat öka. Senast släppte man in 3-3 mot Hull i den 87:e minuten och den enda slutsatsen man kan dra är att man är tagna av stundens allvar. Man kan inte vara så pass bra som man varit under hela säsongen, för att helt plötsligt se ut som man gör när allt står på sin spets.

Nu ställs man mot Coventry, och även där känns det som att soppan i tanken är rätt slut. Fyra förluster på de fem senaste i alla tävlingar och senast ett 0-0 resultat mot Blackburn på bortaplan. I slutändan blev det dock ett okej kryss, då man fick Liam Kitching utvisad efter dryga timmen.
Man var länge med i racet om playoff-platserna i The Championship men den svaga formen den senaste tiden tog ut sin rätt. Känslan runt Coventry just nu är dock att de flesta är rätt klara med den här säsongen. Man har ingenting kvar att spela för, och både prestationer och resultat tycker jag visar just det.

Ipswich tar chansen

Jag tycker detta är ett fint läge för Ipswich att ta taktpinnen i racet om andraplatsen. Spelmässigt tycker jag fortfarande man varit värda minst en en seger de senaste matcherna, och när man nu ställs mot ett utloggat och utcheckat Coventry tror jag utdelningen kommer.

Jag har gått bort mig både en och två gånger den senaste tiden på topptrion Leeds, Leicester och Ipswich. Senast trodde jag på Leeds mot QPR när man istället åkte på dunderdäng. Där hade dock QPR något att spela för, samtidigt som jag kanske övervärderade Leeds rent formmässigt.

Här står dock Ipswich med kanske den optimala motståndaren sett till läge. Coventry är formsvaga, slutkörda och har ingenting att spela för.
Nej, nu måste något lag ta chansen och jag tycker läget att göra det är fint för Ipswich. Raka bortasegern spelas till 1.79 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip