Måste vara dags för Palace nu. Rak hemmaseger spelas i lördagens match mot Brighton.

Lider lite med Hodgson och Palace. Jag tycker att de fått för dålig utdelning senaste tiden sett till hur de spelat. Sena smällar mot Spurs, Man United, Liverpool och Bournemouth har kostat på. Ligger nu strax över strecket, men har spelat en match mer än flera lag i bottenträsket. Så det är verkligen kniven mot strupen som gäller. Haft ett väldigt tufft spelschema senaste tiden, kombinerat med en del skador. Nu har de tre hemmamatcher mot beskedligt motstånd kvar - krävs nog sju-nio poäng i dessa för att vara helt säkra på nytt kontrakt.

De flesta är väl förmodligen bekanta med expected goals, xg, (typ ett mått på målchanskvalitét) vid det här laget. Vad gäller Palace så har jag tidigare varit inne på det faktum att de fått väldigt dålig utdelning sett till matchbild utifrån xG-måttet. Inget PL-lag "borde" haft fler poäng än vad de de facto har än Palace. Att Milivojević är lagets bäste målskytt är ett tecken på det. Benteke står på två mål som ordinarie anfallare - de har inte varit bra nog på att göra mål. Nu är belgaren tveksam, vilket öppnar för att Zaha återigen för en väldigt offensiv position. Just Zaha är en väldigt bra spelare som skulle klara sig väl i ett topplag, känslan är att han är den spetsigaste spelaren på planen här. Men någon gång måste det jämna ut sig och stolpe ut bli stolpe in.

Brighton har Pröpper out pga avstängning. Holländaren har spelat i stort sett samtliga PL-minuter för Brighton i år - så nog är det ett avbräck. Är också betydligt starkare hemma jämfört med borta.

Tabellen ljuger aldrig sägs det, men jag tycker fanimig att Palace ska vara ett snäppet bättre lag. Med kniven lite mer på strupen än Brighton och med hemmaplansfördel ska de ha bra chans här. Någon gång måste de väl få lite utdelning som är i paritet med prestation?

This is the stats tab
This is the post tip