Tar över 2,5 mål i Crystal Palace-Watford i tisdagens PL.

Måstematch igen för Palace, som alltjämt ligger sist i tabellen trots en stigande form. Fyra oavgjorda på de fem senaste, så det är klart att det luktar lite kryss här igen, men samtidigt har Hodgson tidigare varit inne på att laget måste börja vinna. Framför allt på hemmaplan. Så jag tror verkligen på ett hemmalag som går för det här. Har tidigare varit inne på analysverktyget xG när det gäller Palace. xG är, kort beskrivet, ett mått på kvalitén på målchanserna i matchen. Finns en längre beskrivning i min blogg här på sidan för den som vill fördjupa sig. Palace är hursomhelst laget som gjort minst antal mål sett till hur bra och många målchanser de skapar. I helgen gjorde de två mål trots bland annat en missad straff. Radade upp målchanser även i övrigt. Det har börjat lossna sett till hur det såg ut inledningsvis i år. Men det finns fortfarande mer att ta av och de har fortsätter skapa målchanser i match efter match. Nu är bäste mittbacken Sakho out pga skada, så det blir ommöblering i backlinjen och ett svagare mittbackspar än tidigare. Det för ett lag som inte hållit nollan på hemmaplan i år.

Tänkbart lag:

Speroni,
Fosu-Mensah, Dann, Tomkins, Aanholt
Mccarthur, Milivojevic, Cabaye, Loftus-Cheek
Zaha, Townsend

Watfords målsnitt i bortamatcher är 3.25/match. Bara tre lag har släppt in mer mål i ligaspelet. Nu saknar de Zeegelaar och har frågetecken på Kiko Femenía, så det kan bli ett par förändringar i den där skakiga backlinjen. Samtidigt är offensiven vass med Richarlison, Doucouré, Deeney m.fl. Tror inte Silva är managern som kommer till Selhurt park och parkerar bussen.

Tänkbart lag:

Gomes,
Mariappa, Prödl, Kabaseie,
Janmaat, Doucouré, Cleverly, Holebas
Richarlison, Pereyra
Gray

Zaha, Loftus-Cheek och en revanschsugen från bänken efter straffstölden i helgen) Benteke borde ha alla möjligheter att lösa mål här. Samtidigt ser jag inte den där backlinjen som särskilt stark, i synnerhet med Sakho out. Här kan båda lagen definitivt näta och jag tror inte det stannar på 1-1.

2-1 till hemmalaget?



This is the stats tab
This is the post tip