Tar Arsenal rak i bortamatchen mot CSKA Moskva.

4-1 och klasskillnad i match ett. Arsenal är väl ett av få lag som skulle kunna lyckas göra match av ett sånt utgångsläge, men jag tror faktiskt de har bra chans att vinna även den här matchen. Rent generellt har de ryska lagen sett svaga ut i Europaspelet den här säsongen och jag undrar lite vilken klass ligan egentligen håller. Sen är det lite enklare förhållanden att spela i Moskva i april jämfört med i november/december, vilket brukar kunna vara en plusfaktor för ryssarna annars. Både Lyon och Basel har vunnit mot CSKA i Moskva den här säsongen.

Medan Arsenal vilade Ramsey, Özil, Koscielny, WIlshere och Monreal mot Southampton i helgen spelade CSKA match i måndags. Använde då faktiskt flera ordinarie spelare. Att Wenger vilade så pass etablerade namn visar att Arsenals fokus är till hundra procent på EL från och med nu. Vilket är helt logiskt, med tanke på att återstoden av ligan saknar betydelse.

Senaste veckan har vi fått se en supervändning av Roma mot Barca och ett Juventus som var nära att bragdvända mot Real Madrid. Vissa kanske minns att Östersund hade 2-0 på Arsenal i halvtid när lagen möttes i februari, så Arsenal har redan varit nära ett sånt superantiklimax (även om de stått för en del andra fiaskon den här säsongen). Så vi borde få se ett Arsenal som är rejält på tå här med tanke på hur EL prioriteras. Alltid lurigt att backa ett lag som absolut inte behöver vinna, å andra sidan kan man fråga sig hur pass sugna CSKA är om de inte får "hugg" tidigt. Har fler än en gång sett ett jagande lag vissna rejält och ge upp.

På Emirates var det klasskillnad och framför allt CSKA:s försvar var bedrövligt. Om Arsenal kommer upp i okej standard ska de ha goda chanser att vinna igen.

Tänkbara elvor:

Akinfeev; A. Berezutski, Ignashevich, V. Berezutski; Kuchaev, Dzagoev, Natcho, Golovin, Nababkin; Wernbloom, Musa

Arsenal:

Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka; Ozil, Wilshere, Welbeck; Lacazette

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip