Norrtälje stod för en stark, stark pinne igår. Laget kom fram till Eskilstuna först 40 minuter innan avspark, åkte på tre skador i första halvlek som tvingade dem att göra alla byten inför andra halvlek. Åkte på en kvittering men lyckades ändå fixa X2 (1-1) till 2,20.

Hoppas att formstarka Falkenberg också reser hem med poäng i kväll.

Förra mötet
Falkenberg - Degerfors 1-1

Superettan
5. Falkenberg 18 8 6 4 32:23 30
7. Degerfors 18 7 4 7 24:24 25

Degerfors hemma (9/16 lag)
8 5 0 3 15:8 15

Formen
F, V, O, F, V

Senaste match
Trelleborg - Degerfors 2-1

Falken borta (4/16 lag)
9 3 4 2 18:14 13

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Falkenberg - Värnamo 2-0

Superettan står på schemat i kväll där jag tittar närmare på Degerfors vs Falkenberg. Två lag strax under de allra bästa skulle jag säga. Om kvalplatsen upp är det jämnt och skulle Falkenberg ta tre pinnar i dag så går de förbi Öster och upp på tredjeplats. Starkt av Hasse Eklunds mannar som kanske är på väg tillbaka till Allsvenskan? Nja, jag tror väl inte riktigt att de mäktar med topp 2 och skulle de kvala känns det som fördel för det allsvenska motståndet. Men oavsett vad så är formen god just nu. Fyra segrar på fem senaste och inte en torsk på någon av sina sex senaste seriematcher. Stabila 2-0 hemma mot Värnamo senast och nu väntar Degerfors på Stora Valla.

Gräsmatch och det är inget som är ovant för organiserade Falkenberg. Degerfors lär vara bollförande men Falken är som sagt i bra form, samtidigt som Degen bara vunnit en av fyra senaste och kommer från torsk 2-1 mot Trelleborg, och skadeläget ganska gott. Det är Christoffer Carlsson som saknas från senast. Samtidigt verkar Degerfors återigen få klara sig utan sin skyttekung Shpetim Hasani.
– Nej, han är fortfarande ett frågetecken och det verkar som han måste ta en ny penicillinkur, säger Degerforstränaren Stefan Jacobsson till VF.

Och Emil Johansson är fortsatt out.
– Han har börjat med lite lätt fotbollsträning men det dröjer några veckor innan han kan börja bli aktuell.

Ytterbacken Kevin Wright (från England) kan dock debutera.

Falkenbergs trupp

Edi Sylisufaj och Ludvig Johansson går in i truppen och Christoffer Carlsson utgår. Truppen består av följande manskap:
Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Daniel Johansson, David Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Edi Sylisufaj, Johan Lassagård, Mahmut Özen, John Björkengren, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Dominic Chatto, Tibor Joza, Richard Donkor.

SPELTIPS
Jag tror att Falkenberg har goda möjligheter att kriga med sig poäng här. Spelar +0,5 (X2) till 1,70 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip