Fredagens enda match i den spanska ligan spelas på Estadio Riazor där Deportivo La Coruna tar emot Espanyol. Det är ett helt öppet möte som kan vinnas av båda lagen men jag är ytterst skeptisk till att båda lag gör mål. Även om Espanyol har på sistone kommit igång med målgörandet så är det två lag som är bleka framåt. Marknaden har linan 2,5 mål med under som favorit, vilket jag är helt enig om - då det ska mycket till för att vi ska få se ett målkalas.

Med endast en inspelad poäng på de fem senaste ligamatcherna och med tre förluster i följd, ser det mörkt ut för Deportivo. Det största problemet har givetvis varit att Deportivo inte har lyckats göra mål. Det handlar om tre raka matcher utan något mål framåt alls. Det är horribelt. Laget befinner sig nästsist i tabellen och är piskade till att ta poäng. För att klara det ska de i första hand klara av att hålla tätt bakåt och det borde de göra också, med tanke på att de endast har släppt in ett mål senast mot Alaves borta och ett mål dessförinnan mot Betis hemma. Mot formsvaga Espanyol ska de ha en god chans att inte släppa in något mål samtidigt som det blir svårt att spräcka den offensiva nollan, eftersom ingenting kreativt sker framåt för Deportivo.

Sedan 1-0 hemmavinsten i ligacupen mot Barcelona har Espanyol spelat sex matcher utan vinst. De har haft problem att göra mål framåt tidigare men har dock på sistone lyckats näta i de fyra senaste matcherna. Espanyol är inte direkt laget som ska lyckas med den bedriften i ligan så det är bara en tidsfråga innan de inte lyckas med att göra något mål i matchen. Ett perfekt tillfälle är just mot Deportivo som måste börja plocka poäng och det gör de inte genom att spela en tokoffensiv fotboll - som Deportivo ändå inte klarar av.

För statistikens skulle redovisar jag de fem senaste inbördes möten:

LaLiga: 24/9, 2017
Espanyol 4 - 1 Deportivo

LaLiga: 7/5, 2017
Deportivo 1 - 2 Espanyol

LaLiga: 6/1, 2017
Espanyol 1 - 1 Deportivo

LaLiga: 20/2, 2016
Espanyol 1 - 0 Deportivo

LaLiga: 27/9, 2015
Deportivo 3 - 0 Espanyol

Fredagens möte liknar mer ett möte från 2015-2016 än från i fjol så jag finner därmed ett värde i att båda lag inte gör mål och lägger ett spel på 1.93 i odds hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Deportivo: Ruben Martinez, Juanfran, Eneko Boveda, Sidnei, Luisinho, Federico Nicolas Cartabia, Michael Krohn-Dehli, Guilherme, Carles Gil, Lucas Perez & Florin Andone.

Preliminär startelva Espanyol: Diego Lopez, Aaron Caricol, Naldo, David Lopez, Victor Sanchez Mata, Esteban Granero, Carlos Sanchez, Sergi Darder, Leo Baptistao, Sergio Garcia & Gerard Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip