Djurgården -1,5 hemma mot AFC Eskilstuna spelas på lördagen.

Vi har spelat en tredjedel av säsongen och tabellen börjar sätta sig. DIF har häng på toppen medan AFC är seriens klart sämsta lag.

6. Djurgården 10 4 3 3 15:10 15
16. AFC Eskils 10 0 4 6 7:18 4

DIF kommer från en derbyförlust mot AIK (0-1). Tycker prestationen var okej, AIK försvarade sig väldigt bra men kryss hade varit rättvist. Tungt att förlora ännu ett derby såklart, men nu har de fått en träningsvecka att förbereda sig för den här uppgiften - tror det är väldigt viktigt för de äldre gubbarna i laget. Min känsla är att det ligger en urladdning i luften. Hemmamatch, rätt mycket folk på läktaren och tacksamt motstånd. Bra truppläge:

Andreas Isaksson, Tommi Vaiho
Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonathan Augustinsson, Jonas Olsson, Marcus Hansson, Felix Beijmo, Jesper Karlström, Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kerim Mrabti, Kim Källström, Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Amadou Jawo, Gustav Engvall, Haruna Garba

AFC gjorde en, med deras mått mätt, bra hemmamatch mot Häcken förra helgen. Blev ändå 0-0 och laget står fortfarande utan seger. Pelle Olsson uppges hänga löst. Andretränaren har redan gått gå. Spelarna ska vara missnöjda med hur laget spelar. Det har visserligen blivit lite bättre efter att de flyttade ner Albornoz som en städande mittfältslibero. Men här tycker jag dock inte laget räcker till. De skapar för lite och defensiven är för skör. Enligt medieuppgifter har Pelle Olsson dessutom kallats in för ett enskilt samtal med Ryssholm, som är besviken på lagets spelidé. Frågan är om Pelle låter sig påverkas av det

Djurgården är ett lag som fortsätter gå aggressivt för fler mål även vid ledning. Åtminstone i en sån här match. Tror det blir en rätt bekväm seger med minst ett par bollar för hemmalaget. Tre av AFC:s sex förluster har varit med 2+ mål och i flera övriga matcher borde det blivit klarare torsk än vad det blev. Nej, det här ska Djurgården lösa.

3/4-0/1.

This is the stats tab
This is the post tip