Djurgården -1,5 hemma mot Degerfors. För vinst på spelet krävs alltså tvåmålsseger.

Få tunga cupfavortier har levererat denna premiärhelg:
IFK Norrköping, Halmstad, Elfsborg, Kalmar och Örebro förlorade poäng.
AIK, Östersund, Hammarby och IFK Göteborg tog relativt tajta uddamålssegrar.

Samtliga dessa nio lag stod i, ungefär, liknande odds som Djurgården gör hemma mot Degerfors. Jag väljer trots det att gå emot trenden och litar på att Djurgården gör jobbet och tar en klar seger här.

Kongo-Kim Källström är reggad och spelklar. Frågan är hur mycket speltid han får, men på något sätt lär han delta i matchen. Tror den faktorn ger hela truppen en stor boost. Att han är med i truppen lockar säkert lite extra folk till Tele2, vilket borde innebära ett hemmalag som verkligen är på tå.

Radetinac, Berntsen, Kadewere och Gunnarsson är out, inget supertungt/nytt där egentligen, utan truppläget är okej.

Det här är Melkemichels tävlingsdebut på hemmaplan. Viktigt såklart att komma rätt in i säsongen och få med sig fansen på allvar redan från start. Djurgården åkte som bekant på en rejäl stjärnsmäll hemma mot Vålerengen förra veckan (torsk 3-0). Ett svagt resultat här och det kan börja knorras lite i DIF-leden, så räknar med ett toppmotiverat hemmalag.

Tycker DIFs potential är okej. Saknar en vass forward, vilket avspeglat sig i träningsmatchresultaten - då man knappt gjort mål än. Men i övrigt ett okej lag med spelare som El-Kabir som borde kunna ta kliv i år. Mange Eriksson, en allt bättre Mrabti (efter sin skada), Walker, Isaksson och Käck bildar en stabil stomme.

Degerfors har, som många Superettan-lag, haft en rätt stor spelaromsättning i år:
Peter Samuelsson (bäste målskytt i fjol) har slutat.
Ludvig Fritzson spelar i ÖFK i år (näst bäste målskytt och viktig i fjol).
Jonathan Azulay (ordinarie mittback) har lämnat.

Veteranen Solberg är skadad, liksom mittfältstuffingen Zackrisson.

Är inte överdrivet imponerad av truppen, det luktar nedre halvan i Superettan. Tycker jag. Truppen:

Jesse Öst, Jonas Olsson, Marcus de Bruin, Kevin Gustafsson Stolpe, Erik Lindell, Nikola Ladan, Andreas Holmberg, Sargon Abraham, Filip Stankovic, Erik Sachs, Sebastian Ohlsson, Govend Haidar, Alexander ”Nutt” Andersson, Andreas Jansson, Christoffer Wiktorsson, Oliver Nilsson och Oscar Klasson.

Djurgården med hemmaplansfördel, boostat av Kim Källströms närvaro, ska klara av det här Degerforslaget tycker jag. Vana vid hemmakonstgräsets lite speciella underlag. Tycker det finns goda förutsättningar för en seger med 2+ mål här.

This is the stats tab
This is the post tip