Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Municipal de Ipurua där Eibar tar emot Leganes. Rent formmässigt befinner sig dessa två lag på olika nivåer, vilket gör att jag inte kan se varför Eibar ska vara så pass stora favoriter, annat än att de har hemmaplansfördel. Eibar har inlett ligan mindre bra medan Leganes har varit mer än stabila. Detta leder till ett intresse i att kika närmare på ett spel där Leganes ska plocka poäng i mötet.

Även om Eibar spelade bra förra säsongen så har de inte tagit med sig formen vidare till denna säsong. I öppningsmatchen, borta mot Malaga, tog de tre poäng genom att vinna med 1-0, men där måste jag få kommentera Malagas usla form - eftersom Malaga har förlorat samtliga möten hittills. Därefter spelade Eibar hemma mot Atletic Bilbao och förlorade med 0-1. Senast blev det 0-3 borta i Sevilla. I den matchen var det inget som stämde för Eibar, dessvärre. Där visade de att formen är usel för tillfället och att det finns mycket att jobba på. Efter att ha varit mållösa i två matcher i rad nu, med ett dåligt försvar och uddlöst anfallsspel kan jag inte se Eibar som en favorit i mötet mot formstarka Leganes.

Så som Leganes har inlett ligan var det nog knappt de själva som trodde på innan ligan började. På hemmaplan blev det 1-0 mot Alaves och sedan 1-0 borta mot Espanyol. Senast blev det förlust hemma mot Getafe, efter ett sent mål för gästerna. Dock såg det stabilt ut även i förlust matchen, så jag anser att Leganes är på gång. I denna match ska de kunna utmana på allvar och inte ses som några underdogs.

Även om tidigare möten i Eibar har slutat med att Eibar har tagit alla tre poäng så blir det betydligt svårare att återupprepa bedriften, med tanke på att laget för närvarande är ur form - i kombination med att Leganes har spelat upp sig och fortfarande håller i en god form.

I mitt tycke kan jag endast se Eibar som knappa favoriter, men när marknaden befinner sig på 1.82 i odds på att Leganes åtminstone ska ta en pinne med sig hem så finner jag ett stort värde och lägger ett spel på X2 i matchen hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip