Över 1,5 baljor i första halvlek mellan Elfsborg och BP testas i söndagens cupkvartsfinal.

Känns som det här kan bli en målrik historia. Jag har i ett par rekar gått igenom Elfsborgs lag under cupgruppspelet, då jag prickat in ett par överspel på lagets matcher. Hittills har vi:
2-2 mot Värnamo.
3-0 mot Ytterhogdal.
6-1 mot Falkenberg.

Flest gjorda gruppspelsmål (tillsammans med IFK Gbg). Samtidigt tre insläppta - mot två Superettanlag. Det ringar in laget ganska bra. Jag gillar offensiven: Jesper Karlsson, Simon Lundevall, Viktor Prodell, Daniel Gustavsson, Jebali, Dyer etc. bildar en stark uppsättning där vi säkerligen kommer få se 10+ poäng (mål+assist) på 4-5 spelare. Samtidigt har defensive mittfältsankaret Henning Hauger lämnat laget, vilket gör att laget har en väldigt offensiv mittfältsbalans. Ytterbackarna är också väldigt delaktiga i offensiven, vilket gör laget rätt sårbart för omställningar.

Nu saknas visserligen Jesper Karlsson, men truppen är stark ändå:

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Emir Bajrami, Alex Dyer, Per Frick, Viktor Prodell

BP vann en grupp med Djurgården, Degerfors och Helsingborg - vilket får ses som ruskigt starkt för ett lag som är nykomling i Superettan. Känns som ett spännande lag som, med lite medstuds, kan smyga med i toppen av vår relativt ovissa andraliga. Har i gruppspelet visat att de är skickliga nog att via ett eget anfallsspel komma till målchanser mot kvalificerat motstånd. Mellbergs lag är nog inte ett gäng som kommer och parkerar bussen och går för 0-0, det ligger inte i lagets natur.

Elfsborg lär attackera kraftigt redan från start och är bättre offensivt än defensivt. BP är ett spelande lag och kan definitivt bjuda upp. För mig känns det här som en öppen historia och jag blir inte förvånad om keeprarna får vittja nätet ett par gånger redan första 45.

This is the stats tab
This is the post tip