Över 2,5 mål + båda lagen gör mål i Elfsborg-Kalmar.
Mål -> Totalt antal mål / båda lagen gör mål på bet365 .

Elfsborg, med visst häng på Europaplatserna, tar emot Kalmar FF, som under sommaren förstärkt laget så pass mycket att de har lämnat bottenstriden bakom sig.

8. Elfsborg 21 8 6 7 38:31 30
9. IFK Göteborg 21 7 9 5 32:26 30
10. Hammarby 21 7 8 6 30:25 29
11. Örebro 21 7 6 8 27:35 27
12. Kalmar 21 7 2 12 22:37 23

Boråsarna får klara sig utan ordinarie keepern Kevin Stuhr-Ellegaard. Ett defensivt avbräck då han är en rutinerad ledare i det där laget. Alex Dyer och Samuel Holmén bommar också matchen, vilket gör att Elfsborg känns lite tunna på centralt mittfält.

Offensivt är Per Frick tillbaka. Viktigt, då han med sitt slit ger plats åt Jebali, Gustafsson, Lundevall m.fl. i det som är en av allsvenskans bästa offensiver. Trupp:

David Olsson, Tim Rönning
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell

Kalmar har under sommaren bland annat fått in Fejzullahu, Jonathan Ring och Dyrestam. Lägg till att Viktor Elm och Melker Hallberg klivit fram och summan har varit en stark poängskörd som gjort att laget nu är rätt safe i min bok. Den mest akuta situationen är över, så jag räknar med ett Kalmar som åtminstone bjuder till lite grann och inte enbart igelkottsförsvarar idag.

Kalmar FF:s trupp:
1. Ole Söderberg, 32. Lucas Hägg-Johansson
Viktor Agardius, Harmeet Singh, Emin Nouri, Stefan Larsson, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Melker Hallberg, Calle Johansson, Anton Maikkula, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario Pereira Sipiao, Herman Hallberg, Mikael Dyrestam, Erton Fejzullahu


Både ö2,5 mål och blgm ja är nedtryckta i runt 1.60 i nuläget och då tar jag hellre det här specialspelet till ett högre odds. För mig handlar mitt spel egentligen enbart om huruvida Kalmar FF gör mål eller ej. Elfsborg har som sagt en riktigt bra offensiv och hemma är de starka (gjort mål i 23 av de senaste 24 hemmamatcherna). Klart bättre offensivt än defensivt, där de nu dessutom har ett avbräck i form av förstekeepern.

Kalmar är vassare framåt efter sommarens shopping. Gjort elva mål på de sex senaste matcherna. Har Ring som är en okej kantspelare, Diouf och Erton som helt okej forwards och Viktor Elm m.fl. som är farliga på fasta. Ska kunna såra det här Elfsborgslaget och göra åtminstone ett mål. Kommer säkert få en passande matchbild med en del bra omställningslägen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip