Båda lagen gör mål + ö2,5 i matchen mellan Elfsborg och Örebro. Finns på bet365 under fliken mål - totalt antal mål/båda lagen gör mål.

Ett vanligt ö2,5-spel betalar i skrivande stund runt 1.50 - då tar jag hellre ö2,5 med villkoret att båda lagen nätar.

En i raden av betydelselösa matcher i allsvenskans sist omgång. ÖSK får jobba för att lösa en plats på övre halvan medan Elfsborg får sikta på att befästa sin femteplats. Det är med andra ord inga nervvrak som kommer vandra ut på plasten i Borås på söndagen - med andra ord finns förutsättningar för en avslappnad historia.

Statistiksurr:
Elfsborg har gjort mål i 13/14 hemmamatcher.
ÖSK har gjort mål i 12/14 bortamatcher.
BLGM ja +ö2,5 har inträffat i 16/29 matcher för Elfsborg. 19/29 ö2,5 totalt sett.
BLGM ja +ö2,5 har inträffat i 17/29 för Örebro. 19/29 ö2,5 totalt sett.

Två klara "över"lag som snittar 3,3 resp. 3.2 mål/match i Allsvenskan.

Statistik ändock som bekant inte allt i spel, men det är ju inte fel med siffror som pekar åt det hållet man tror.

Jag ser framför mig en matchbild med ett hemmalag som vill bjuda sin publik på en sista show. Prodell jagar skytteligasegern, Claesson gör möjligtvis sin sista match i Elfsborg på ett tag och bakom dem finns Jebali, Frick, Lundevall mfl. Elfsborg gör i stort sett alltid mål hemma.

Truppen:
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Anders Randrup, Rami Kaib, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Jörgen Horn, Rasmus Rosenqvist, Henning Hauger, Issam Jebali, Viktor Claesson, Daniel Gustavsson, Emir Bajrami, Simon Lundevall, Viktor Prodell, Per Frick, Lasse Nilsson

ÖSK åkte på en rejäl förnedring hemma mot Östersund senast (torsk 5-1). Siffrorna var faktiskt inte så konstiga sett till spelet, det var klasskillnad. Spelarna måste ju vilja ta tag i saker och ting här. Möjligen vill Axén täppa till lite bakåt för att undvika en ny smäll. Men jag tror Elfsborg är för bra för att stängas ner av det här ÖSK-laget så förr eller senare lär målet komma och matchen öppnas. Framåt har Örebro ändå kvalitét med Ajdarevic i spetsen. Elfsborgs defensiv är absolut inte omöjlig att såra, kan passa Örebro rätt bra att få ställa om lite här.

Summa sumarum: två i grunden rätt offensiva lag som möts. Avslappnat tabelläge gör att de kan blåsa på lite och släppa ett par procent defensivt tänk. Inte helt ovanligt att det blir en hel del galna målfester i den sista omgången av serien sett till hur det sett ut senaste säsongerna. Jag tycker den här matchen har de förutsättningarna.

Trupperna har i skrivande stund inte släppts, återkommer med det närmare avspark.

4-1? 4-2? 2-2? 5-2? Något sånt ser jag framför mig.


This is the stats tab
This is the post tip