Tyskland dnb (insatsen tillbaka vid oavgjort eller asian +0) mot England i U21-EM.

Semifinaldags. England blev klara för semi i torsdags, medan Tyskland avslutade gruppspelet i lördags. Två dagars extravila för engelsmännen alltså, vilket såklart talar till deras fördel. Å andra sidan var Tysklands match mot Italien tämligen lågintensiv och intetsägande. 1-0 till Italien tog båda lagen vidare och det präglade matchbilden. Så trötthetsfaktorn borde vara delvis utsuddad.

Redmond och Chalobah är frågetecken för England, efter att båda fick utgå mot Polen i torsdags. Tänkbart lag:
Pickford; Holgate, Chambers, Mawson, Chilwell; Ward-Prowse, Hughes, Baker, Gray; Swift; Abraham.

Tyskland, tänkbar elva:
Pollersbeck; Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt; Arnold, Dahoud; Weiser, Meyer, Gnabry; Selke.

England har snubblat sig hit. Visst spelövertag mot Sverige, men ytterst få målchanser skapades och i slutändan var Sverige klart närmast segern. Slovakien var sedan långa stunder bättre eller åtminstone väl så bra som England, men engelsmännen vände underläge till 2-1-seger. I sista matchen mötte de ett uppgivet, tröttkört och naivt Polen. Perfekt matchbild för England där, som fick ställa om med mot stora ytor.

Jag är inte imponerad av engelsmännen hittills. Har inget superlag på pappret och spelmässigt har det haltat.

Desto mer imponerad är jag över Tyskland. Hade kunnat ha ett betydligt bättre lag om de fått loss alla spelare, men de som är här har ändå gjort det bra hittills. Tycker tyskarna har tydligare linjer i spelet och min känsla är att de har vassare individuell spetskvalitet.

Håller Tyskland snäppet över England och har svårt att se laget förlora under ordinarie tid. Visst, semifinaler brukar kunna bli tajta och England har två dagars extra vila. Men här håller jag Tyskland som rätt klar favorit och pengarna tillbaka på kryss känns bra utifrån det.

This is the stats tab
This is the post tip