Fail på Svenska Cupen i går där IFK Timrå inte motsvarade förväntningarna och föll i förlängning. Nåväl, vi får ta nya tag.

Kliver in på premiären i danska division 1, motsvarande Superettan, där Esbjerg tar emot FC Fredericia på hemmaplan. Esbjerg åkte ur superligan förra säsongen och siktar på att ta sig tillbaka direkt. Jag tycker inte att den danska andraligan verkar vara speciellt tuff, många lag och spelare har inte ens heltidskontrakt, vilket förvånar mig ganska mycket eftersom de flesta i svenska superettan har det.

Det betyder ju i sin tur att det är klar fördel lagen som har resurser att heltidsanställa sina spelare. Har inte full koll på hur det är i Fredericia men de är ett mittenlag på den här nivån, i alla fall de senaste åren, och när ett satsande Esbjerg tar emot på hemmaplan så tycker jag definitivt att hemmalaget ska kunna vinna den här matchen. Esbjerg har bland annat slagit seriekonkurrenterna Skive (2-0) och Vejle (5-1) på försäsongen och har betydligt fler spelare med meriter från spel på högre nivå än vad gästerna Frederecia har.

EfB's trupp: 16. Jeppe Højbjerg 1. Jonas Jensen 6. Lasha Parunashvili 8. Rodolph Austin 9. Adrian Petre 10. Nicu Carnat 11. Budu Zivzivadze 14. Jesper Lauridsen 17. Emmanuel Oti Essigba 21. Mark Brink 22. Brent McGrath 24. Marco Lund 25. Jeppe Brinch 26. Mathias Kristensen 32. Nikolaj Hagelskjær 38. Jacob Lungi Sørensen 39. Anders Dreyer 40. Daniel Anyembe

SPELTIPS
Jag tror att Esbjerg sätter ned foten direkt här och visar vilka som bestämmer. Lirar hemmalaget till 1,84 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip