Äntligen är La Liga tillbaka - det känns som en evighet med landslags uppehållet. Fredagens enda match spelas på Estadi Cornellà-El Prat där Espanyol tar emot Levante. Detta blir ett möte mellan två mellanlag, där Espanyol bär favoritskapet, eftersom de är det bättre laget som dessutom spelar på hemmaplan. Det är en svårtippad match, eftersom båda lagen är lite av en berg och dal bana men det som brukar vara fallet när dessa lag möts är att det blir mål.

Även om Espanyol har spelat bra på hemmaplan med två vinster och en förlust på tre spelade matcher hittills så befinner de sig på nedre halvan av tabellen. Förvisso har de lyckats med att göra en hel del mål, på hemmaplan, alltså, men endast ett mål borta på fyra matcher. När det väl går svajigt för dem så är det för att försvaret inte riktigt håller måttet. Quique Flores lägger upp laget i ett Juventus liknande 4-2-3-1 formation, som resulterar i ett högt spel där Moreno på topp får all den assistans han behöver - och då blir det givetvis mål framåt. På det viset kommer det att göras mål framåt även mot Levante.

Efter att ha spelat endast två bortamatcher denna säsong har det blivit ett mål framåt och fem mål bakåt för Levante. Laget befinner sig på den övre halvan av tabellen, efter ett strålande spel på hemmaplan, men nu är det borta match som gäller. Senast de spelade borta blev det en 0-4 förlust mot Real Betis, som i mitt tycke är ett sämre lag än Espanyol. Mycket tyder på att Levante kommer att släppa in en del mål även här. Chanserna är också goda att de lyckas sätta dit en balja framåt, i och med att Levante på de fem senaste matcher mot Espanyol har gjort mål. Se här:

Fotboll Primera Division: 15/4, 2016
Levante 2 - 1 Espanyol

Fotboll Copa del Rey: 15/12, 2015
Espanyol 2 - 1 Levante

Fotboll Primera Division: 7/12, 2015
Espanyol 1 - 1 Levante

Fotboll Copa del Rey: 3/12, 2015
Levante 1 - 1 Espanyol

Fotboll Primera Division: 17/4, 2015
Levante 2 - 2 Espanyol

Huruvida denna match slutar med få eller många mål är en helt öppen historia för mig - med tanke på båda lagens defensiva problem. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att matchen kommer att sluta med över 2,5 mål och lägger ett spel på oddset 2.20 hos Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip