Klassiska FA-cupen står på schemat den här helgen i England och tror mig ha hittat ett bra spel i Everton-Leicester.

Everton att göra minst 2 mål hemma mot Leicester spelas.

Everton ligger sjua i Premier League och det är hela 9 poäng upp till Man United, som ligger på en sjätte plats. Som det ser ut så går det mot en säsong där det varken blir bra eller dåligt. Verkar inte kunna hota om några CL platser men ändå stabil på den övre halvan av tabellen. Ska man vinna något den här säsongen så får det bli i just FA-cupen det ska ske. Everton är normalt sett väldigt starka på hemmaplan. Endast 1 förlust på senaste 11 matcher och det var den tunga förlusten mot Liverpool, där man släppte in mål på övertid. Annars så är man väldigt bra på hemmaplan och även om man har några borta idag. Stekelenburg och McCarthy är skadade sen är även Gueye iväg med Senegal för att spela Afrikanska mästerskapen.

Leicester går väldigt tungt den här säsongen och känns ganska mätta när man ser dom spelar. Lever lite fortfarande på förra säsongen i huvudet men det hjälper dessvärre inte på planen. Slimani, Mahrez och Amartey är borta pga Afrikanska mästerskapen. Vardy och Drinkwater är tillgängliga till den här matchen, vilket såklart är plus för Leicester. Men inte helt säkert än att Drinkwater kommer starta då han är tillbaka från en knäskada. Ndidi som har värvats in från Gent är tillgänglig även han men Ranieri har sagt att han får se om han kommer få spela eller ej då han bara varit i England några dagar.

Everton brukar gilla FA-cupen och tar sig ofta långt i turneringen. Tror att hemmafördelen här kommer vara väldigt viktig och kan mycket möjligt vara det som avgör. Leicester har åkt ut i tredje omgången (första omgången för dessa lagen) 2/3 senaste säsonger så man tar vanligtvis inte cupspel på något överdrivet allvar.

Jag spelar Everton Ö1,5 mål @1.80 hos bet365 med 4/7u.

This is the stats tab
This is the post tip