Everton med insats tillbaka på oavgjort spelas i onsdagens PL. Draw no bet eller asian +0 alltså.

Intressant match i min bok. Tycker jag har ett par argument som talar mot Leicester:
- Det här blir sjunde matchen i januari (det blir Evertons femte).
- De spelade i lördags (förvisso reservbetonat i FA-cupen, men ändå).
- De har alltjämt mittbackskaptenen Morgan skadad.

Då tycker jag truppen känns rätt tunn, de går runt på väldigt få spelare.

Dessutom har vi hela situationen runt Mahrez. Ska alltså ha lämnat in en transfer-request i somras och nu (detta skrivs tisdag kväll) uppger troliga källor att han gjort det på nytt. Yttern har ryktats till Chelsea, Man City och Arsenal i olika omgångar och verkar vilja röra på sig. Onsdagen är deadline day - så det är inte omöjligt att något händer med honom och att det slutar med att han inte spelar. Det är spekulationer från min sida, men ser det inte som omöjligt. Hursomhelst är det knappast positivt vare sig för honom eller övriga laget med den uppkomna situationen. Är Mahrez out, eller åtminstone mentalt utcheckat, är det ett stort avbräck för Leicester - då jag håller honom som extremt viktig (tillsammans med Vardy).

Det som talar för Leicester är att de känts allmänt på uppgång ett tag och att deras resultat varit bra under en period. Samma sak kan man inte säga om Everton. Efter ett initialt lyft i samband med Allardyce inträde har de nu sju raka utan seger. Inte nog med det - spelmässigt har det många gånger sett uselt ut. Vill ju dock ändå tro att det NÅGONSTANS i den där på pappret rätt starka truppen finns en nivå där laget är ungefär jämnstarka med Leicester. Men att de i kraft av hemmaplan är knappa favoriter i en sån här match. Kvalitén borde finnas där. Nu har de fått 11 dagar att gnugga med laget och det borde ha en positiv effekt på en sån som turken Tosun, som kom in under januarifönstret. Han har gjort det bra i Turkiet och CL och bör bli ett lyft jämfört med vad Everton hade där tidigare. Även Arsenal-Walcott och tidigare långtidsskadade Bolasie har fått välbehövlig träning. Den senare håller jag högt - när han är bra är han riktigt bra. Så nog finns potentialen där.

James McCarthy skadade sig senast och är out resten av säsongen. Baines är också fortfarande otillgänglig. I övrigt ser det okej ut, till och med Coleman är aktuell här.

Everton ska, i min bok, landa bekvämt på övre halvan. De borde ha alla möjligheter att avsluta säsongen bättre rent poängmässigt. Här känns de som de får Leicester i ett bra läge och nog borde segerchanserna vara klart okej en dag som denna. Tror Allardyce riskminimerande taktik passar bra mot Leicester, som själva är som bäst när de får ställa om på Vardy. Blir säkert rätt tajt och jämnt, men hemmaplan avgör till slut?

This is the stats tab
This is the post tip