U3 mål asian mellan Falkenberg och GIF Sundsvall spelas. Spelet innebär pengarna tillbaka på 3 mål, vinst vid 0,1 eller 2. Förlust på 4 eller fler.

Rätt viktig match, åtminstone för Giffarna. Kan vid seger eller poäng ta ett stor kliv mot säkrat allsvenskt kontrakt. Ett utmärkt tillfälle att skaffa sig ett ordentligt försprång till Helsingborg, som har en svår bortamatch mot Elfsborg den här omgången.

Falkenberg är till 99,9% degraderade. Har nu i stort sett enbart heder och ära att spela för. Torskade med 6-1 senast och på Hasse Eklund har det låtit som att man vill täta till defensiven lite. Viktigt att inte avsluta med noll poäng och 2-21 i målskillnad de sista fem matcherna. Ändå en hemmamatch nu, så tror inte man bara kommer lägga sig att dö.

Tabellen:

13. Sundsvall 25 7 7 11 33:42 28
14. Helsingborg 25 6 4 15 27:48 22
15. Gefle 25 3 7 15 24:50 16
16. Falkenberg 25 2 3 20 22:67 9

Sundsvall saknar Krogh-Gerson, vilket är ett tungt avbräck då han är navet på mittfältet. Även högerbacken Eric Larsson saknas - visst är han back, men han är faktiskt viktig i offensiven också. Lär bli lite mindre offensivt spel, vilket drabbar även Silva, som troligtvis fortsätter som högerytter. Får han mindre hjälp har Sundsvall svårt att skapa lägen, han är ju deras främste offensivs spelare. Eric Larsson är den som stått för klart flest assist i Sundsvall (7). Tänkbar elva:

Naurin
Björkander - Danielsson - Sonko Sundberg - Olsson
Silva - Suljevic - Tranberg - Kristinn
Wilson - Eklund

Falkenberg har Sjöstedt avstängd, vilket är ett defensivt avbräck. Även Otto Martler missar matchen, om det är ett avbräck för ett underspel eller inte låter jag vara osagt. Fortsatt iskall offensiv (bortsett talangen Jesper Karlsson). Truppen:

Alexander Lundin, Johan Brattberg, David Svensson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Amin Nazari, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Felipe Carvalho, Zlatan Krizanovic, Kamal Mustafa, Thomas Drage, Ludvig Johansson, John Björkengren, Edi Sylisufaj

Gräsmatch i mitten av oktober. Kommer vara svårspelat och i Falkenberg blåser det alltid, vilket knappast underlättar. Falken har visserligen gått ö2,5 i 18/25 matcher, men oftast är det för att man släppt in en jävla massa mål. Sundsvalls offensiv känns inte supervass, efter spelartappen under sommaren har man gjort väldigt få mål.

Kan tänka mig att det blir mycket kamp här. Många bollar som sprids över sidlinjen och en hel del avbrott i spelet. Tror inte Giffarna vill bjuda upp till en hawaiimatch, utan tror snarare att de kommer spela relativt tillknäppt. Vid ledning lär det bevakas, då tre poäng hade varit mumma för deras del.

Sen tror jag faktiskt att båda lagen kan tänk sig ett kryss här. Vid ett oavgjort resultat i slutet tror jag inget av lagen kommer gå all in och gambla. En poäng är ok för Giffarna i det här läget och för Falken hade en pinne varit skönt efter sex raka torsk i Allsvenskan.

1.85 på u3 känns som en bra startposition, kommer säkert gå att sälja av relativt snabbt om matchbilden verkar öppna upp sig.

0-1? 1-1?

This is the stats tab
This is the post tip