U3,5 mål på Falkenberg-Malmö FF.

Trodde nog aldrig att jag skulle reka ett underspel mellan de här lagen: på ena sidan har du ett Falkenberg som mer eller mindre slänger in ett par bollar i egen kasse och på den andra sidan har du ett MFF med en normalt sett sylvass offensiv.

Men det är rätt extrema förutsättningar den här gången:
MFF saknar Eikrem, Rosenberg, Christiansen, Bengtsson, Yotun och Lewicki. En klart försvagad trupp med andra ord:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.
Pa Konate, Behrang Safari, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Kári àrnason, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson.
Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Pavle Vagic, Enock Kofi Adu, Tobias Sana.
Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Teddy Bergqvist.

I stort sett alla vassa offensiva kort saknas. Startelvan kommer oavsett vilket bli väldigt nykomponerad, kan tänka mig något i stil med:

Wiland,
Tinnerholm, Brorsson, Arnason, Safari
Berget, Adu, Rakip, Sana
Svanberg, Jeremejeff

Defensiven är hyfsad stabil, men framåt saknas en hel del. Huruvida de som fick chansen mot Östersund visade upp sin rätta kapacitet eller ej återstår att se, då skapade laget väldigt lite, vilket öppnar för en del frågetecken för ur väl man klarar sig utan alla stjärnor som saknas av olika skäl. Nu väntar en gräsmatch i slutet av oktober på en plan som säkerligen kommer ha högt gräs och lämna en del övrigt att önska.

Mycket står på spel och fösta målet lär bli viktigt. Med tanke på kaosmatchen mot Östersund senast väntar jag mig ett Malmö som inleder lite mer försiktigt den här gången.

Falkenberg saknar visserligen ett par spelare, men gjorde en okej match mot Peking senast (förlust 2-1). Hade en stor portion tur som kom undan med en uddamålsförlust, men visade åtminstone att man inte gett upp helt. Offensiven är rätt kall, endast tonåringen Jesper Karlsson är farlig. Lär hursomhelst inte göra mer än max ett mål på Malmö.

Truppen:

Alexander Lundin, Johan Brattberg, Rasmus Sjöstedt, Daniel Johansson, David Svensson, Johannes Vall, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Amin Nazari, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Felipe Carvalho, Kamal Mustafa, Thomas Drage, Ludvig Johansson, Edi Sylisufaj

Jag tror MFF kommer uppträda rätt kontrollerat här. Elvan saknar en hel del offensiv spets och det viktigaste är att man kommer härifrån med tre poäng. Tror inte de kommer blåsa på i 90 + tillägg vid eventuell ledning, match igen i helgen och nu är det bara säkra guldet som gäller. Något skönlir tror jag inte det blir.

Falkenberg gör sin näst sista hemmamatch i Allsvenskan (på hur många år?) och kommer säkert ge allt inför hemmapubliken. Även om de inte har någon vidare defensiv (den är usl faktiskt) så kommer de säkerligen försöka sälja sig så dyrt de kan och försöka göra det svårt för MFF.

0-1/2?

This is the stats tab
This is the post tip