Falkenberg tar emot Värnamo på Falcon Alkoholfria Arena.

5 Falkenberg 17 7 6 4 30-23 27

9 Värnamo 17 6 4 7 28-24 22

Falkenberg ligger på en femteplats och laget har endast tre poäng upp till Helsingborg som ligger på kvalplats. Det förvånar mig faktiskt att man ligger så högt upp i tabellen för jag tycker inte spelet är särskilt bra. Spelet ser inte så mycket bättre ut nu än vad det gjorde när laget låg i Allsvenskan förra säsongen. Den stora skillnaden är klassen på motståndarna. Här hänger FFF med i tempot och även om laget inte öser in mål så är försvaret relativt stabilt. Spelar en fyrbackslinje men eftersom Chatto kommer ner och hämtar boll blir han väldigt defensiv. Tycker det gör att man tappar en spelare offensivt men däremot blir defensiven bättre och blir svåra att kontra på.

Värnamo har endast fyra poäng tillgodo på Norrby som just nu ligger på negativ kvalplats. Det är däremot en väldigt jämn serie så skulle man hitta några segrar skulle man faktiskt kunna kolla uppåt mot en positiv kvalplats. Kommer från en tung match senast där man tappade segern i den 89:e mot jumbon Gävle på hemmaplan. Har endast vunnit en match på de fem senaste. Jag tror inte man kommer till Falkenberg för att trycka på och redan i början gå för seger utan mer att man backar hem och gör det svårt för FFF att skapa något och sen när lägena ges försöka ta vara på dem.

Lagen möttes för inte allt så länge sedan i Värnamo, det mötet slutade 1-1.
Falkenberg har fin form på hemmaplan och kunde vända mot Varbergs GIF efter ett sent mål av Erik Pärsson. Har fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste, detta trots tufft motstånd.

Jag tror inte på en målrik tillställning utan mer på tillknäppt, där Falkenberg på hemmaplan vill föra och ta hand om matchen.

Ska vi säga 1-0?

Jag spelar Värnamo under 1,5 mål @1.69 hos Nordicbet med 4/7u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip