Det väntas derby på Falcon Alkoholfria Arena ikväll när Falkenbergs FF tar emot Varbergs BOIS.

Vi hittar Falkenberg på en femteplats i tabellen medan Varberg befinner sig på en den tionde. Men en oerhört jämn serie efter att ungefär halva säsongen är spelad så det skiljer endast tre poäng mellan lagen.

Lagens tre senaste matcher:

Norrby - FFF 0-3
FFF - Syrianska 3-1
Värnamo - FFF 1-1

Varberg - Gävle 2-0
Öster - Varberg 5-2
Varberg - Degerfors 4-0

Falkenberg har överraskat på mig under våren. Jag trodde att de skulle vara i botten och fightas om nytt kontrakt. Vi har sett det förut med lag som BP och Gävle är just nu påväg ner till division 1. Det är svårt att åka ur Allsvenskan och försöka bygga upp något nytt i Superettan. Men laget har lyckats även om det inte alltid är den finaste fotbollen så har man tagit sina poäng.

Falkenberg kommer från en stabil vinst mot Norrby på bortaplan senast. Visade även fin form innan sommaruppehållet och på den nya arenan är man bra. Tagit 10 poäng på deras fyra senaste hemmamatcher. Värt att nämna är att det är topptrion i tabellen som varit på västkusten och fått åka hem utan seger.

Varberg vann också sin matcher efter uppehållet. Gävle besegrades med 2-0 på hemmaplan. Men bortaspelet måste förbättras för att kunna klättra i tabellen. Inte en enda vinst på våren blev det på resande fot. Släppt in tio senaste på bortaplan de tre senaste matcherna. Försvaret kommer få problem ikväll att ta hand om Falkenbergs anfallsspel som bara blir bättre och bättre.

Lagen möttes för inte så länge sedan i Varberg och det slutade med målkalas, 5-3. Kanske lite för mycket begärt att vi ska få sen åtta mål ikväll men nog ska det ha bra chans att bli tre iallafall.

Jag spelar Ö2,5 mål @1.75 hos Unibet med 4/7u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip