Underspelet i Manchester hittade hem igår trots 2 mål i första halvlek. Ikväll tänkte jag gå för överspelet i kvällens Bundesligamatch som spelas mellan Köln och Hoffenheim.

Hoffenheim-Mönchengladbach 5-3

Tre viktiga poäng står på spel ikväll. Hemmalaget Köln befinner sig 1 pinne bakom Freiburg som just nu har den sista Europa League platsen. Hoffenheim i sin tur ligger 3a vilket betyder att man just nu ligger på en direktplats till Champions League nästa säsong. Dortmund är dock bara 1 poäng bakom Hoffenheim och kan nu helt satsa på ligaspelet efter att man åkt Champions League i veckan mot Monaco.

Köln kommer från en tung period. Trots att man gjort minst ett mål framåt i sina 6 senaste matcher så har man bara vunnit två av dessa matcher. Senast förlorade man något överraskande mot Augsburg och nu krävs det att man steppar upp i slutstriden för att ha någon chans på Europaspel nästa säsong.

Succémannen Nagelsmann har haft en strålande vår med sitt Hoffenheim och radat upp segrar om man bortser från förlusten mot Hamburg för två veckor sedan. Nagelsmann har verkligen fått ut maximalt av sitt spelarmaterial och skulle man nå Champions League nästa säsong så skulle det naturligtvis vara en otrolig framgång för klubben.

Avstängd: Hübner

Viktige försvarsjätten Hübner fick sitt tionde gula mot Mönchengladbach och är således avstängd ikväll.

Borde finnas goda möjligheter för mål här. Köln må ha en knackig form men målskyttet är definitivt inte problemet. Laget har som sagt gjort mål i sina 6 senaste matcher och har dessutom en Anthony Modeste längst fram som visat fin form hela säsongen. Han står på 23 baljor i Bundesliga och det är bara Aubameyang och Lewandowski som gjort fler kassar än fransmannen.
Hoffenheim bjöd på målkalas senast i 5-3 matchen mot Mönchengladbach. Offensivt ser det bra ut med poängspelare som Kramaric och anfallsparet Szalai/Wagner. Här bör man kunna såra Kölns begränsade defensiv.

Spelar (Över 2,5 mål) till 1,81 hos Pinnacle Sports. Finns till 1,77 hos Unibet .

Tippar 1-2, vad tror ni?