3-1-5 15:17

Form:
V,V,F,F,O

Milan - Inter 1-0 E

Fiorentina åkte ut i Coppa Italia i veckan mot Lazio på Stadio Olimpico. I ligan ser det dock ljusare ut - spelet har sett bättre och bättre ut ju längre in på säsongen vi kommit och nu har Viola sex raka matcher utan förlust i Serie A.
En pressad Gattuso köpte nog sig lite tid efter segern i Derby della Madonnina i Coppa Italia, för resultaten och spelet i Serie A har sett allt annat än bra ut. Derbysegern mot Inter bör naturligtvis ha gett en stor boost i självförtroendet, men matchen spelades så sent som i onsdag och Milan slet hårt med en helt ordinarie elva i 120 minuter, knappast optimal uppladdning när man ställs mot Viola redan 12:30 på lördag. Dessutom tyder det mesta på att man blir tvungen att ställa den äldre och sämre brodern Antonio Donnarumma i målet, alltså tredjevalet på målvaktspositionen.

Tveksam: G.Donnarumma (KEY), Storari

Bör vara ganska tydlig fördel för Fiorentina här. Viola är för stunden svårslagna och har visat upp fina resultat den senaste tiden, samtidigt så har man fått en helt annan uppladdning inför matchen än vad Milan fått. Fiorentina valde att vila hela sju startspelare i mot Lazio i Coppa Italia, medans Milan spelade bästa tänkbara elva i 120 minuter dagen efter. Med en mer "normal" uppladdning så hade jag ändå sett Fiorentina som favoriter hemma mot dagens Milan.

Tippar 2-1, vad tror ni?