Två formstarka lag drabbar samman ikväll i Bundesliga. Eintracht Frankfurt gästas av RB Leipzig 20:30 på Commerzbank-Arena.

Senaste mötet:
Leipzig - Frankfurt 2-1

Bundesliga:
4 RB Leipzig 22 11 5 6 35:29 +6 38p
6 Frankfurt 22 10 6 6 30:25 +5 36p

Frankfurt hemma:
4-3-4 16:14

Form:
V,V,F,V,V

Senaste match:
Frankfurt - Köln 4-2

Leipzig borta:
4-2-5 12:17

Form:
F,O,V,V,V

Senaste match:
Napoli - Leipzig 1-3

Här tycker jag favoritskapet är för stort på gästerna. Sett till tabellen är det nästintill två helt jämna lag som drabbar samman ikväll och båda lagen är i allra högsta grad med i racet om Champions League-platserna! Formen i hemmalaget är riktigt bra med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Tränaren i Frankfurt, Niko Kovac har dessutom en nära komplett trupp att väja mellan - det enda riktiga orosmomentet är att David Abraham i mittlåset har problem med en vadskada.
Kvällens gäster kommer från en 3-1 seger i Neapel i torsdags. Jag har nämnt det förut och jag nämner det igen - det säger mer om Napoli än Leipzig. Napolis inställning till Europaspelet har varit allt annat än bra den här säsongen. Formen är annars bra med tre raka segrar men frågan är om man orkar ladda om ikväll? Leipzig spelade som sagt Europa League i torsdags och kommande torsdag väntar returen mot Napoli. Tufft läge!

Förväntade laguppställningar:

Frankfurt: Hradecky – Salcedo, Hasebe (c), Falette – Wolf, Boateng, Mascarell, Gacinovic, Chandler – Haller, Rebic
Skadad: Meier, Mandela
Tveksam: Abraham

Leipzig: Gulacsi – Laimer, Orban (c), Upamecano, Klostermann – Keita, Kampl – Sabitzer, Bruma – Poulsen, Werner
Skadad: Halstenberg

Positivt för gästerna att Emil Forsberg är tillbaka från sin skada och gjorde ett inhopp och assist senast mot Napoli.

Jag tycker det här känns helt öppet, i synnerhet när Frankfurt står som hemmalag samtidigt som Leipzig spelade en tuff match i Europa League med bästa tänkbara lag i torsdags. Alla typer av spel på hemmalaget gillas till dom här priserna. Men jag väljer att skruva upp svårighetsgraden en aning och spelar raka ettan till drygt 3 gånger insatsen.

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip