Tror på Gefle hemma mot Åtvidaberg i Superettan.

Gefle åkte som bekant ur Allsvenskan i fjol och vårsäsongen har varit fullkomligt bedrövlig för deras del. Ligger klart sist och har sju poäng upp till säker mark, vilket är ganska mycket att hämta in med enbart lite drygt halva säsongen kvar.

11. Syrian 13 4 3 6 19:20 15
12. Norrby 13 4 3 6 18:21 15
13. Åtvid. 13 4 3 6 14:21 15
14. GAIS 13 4 3 6 11:18 15
15. IK Frej 13 2 4 7 15:25 10
16. Gefle 13 2 2 9 13:28 8

Sett till truppen och hur övriga Superettanlag ser ut på pappret borde inte Gefle behöva ligga där de ligger. Visst, laget är inte superimponerande för den här nivån, men det finns ändå 5-6 spelare i laget med rejäl allsvensk erfarenhet. Oremo, Lantto, Makondele, Florén, Portin, Lans m.fl. har ändå spelat regelbundet i allsvenskan. Omställningen från allsvenskan har förmodligen varit tuffare än vad klubben tänkt sig.

Nu blåser det dock lite försiktigt positiva vindar. Poya Asbaghi har kommit in som ny tränare och har fått en knapp månad med laget nu. Senast lyckades laget gneta till sig en trepoängare i Trelleborg senast och bröt därmed en åtta matcher lång förlustsvit. Säkerligen oerhört viktigt rent mentalt, vilket även tränaren Asbaghi var inne på:
-Det var ingen vanlig vinst. Såklart så var det mycket lättnad men också nycket glädje som kom ut. Det vardagliga arbetet blir lite lättare. Men vi kommer inte luta oss tillbaka, vi har jävligt mycket framför oss.

Nu väntar en sista match före sommaruppehållet. Hemmaplan med detta utsatta tabelläge - att ta en trea med sig in i ledigheten kan ge en oerhörd boost inför höstsäsongen, så jag räknar med ett ruskigt taggat hemmalag som kommer sälja sig väldigt dyrt.

Åtvid har inte heller någon vidare vårsäsong i ryggen. Har visserligen en okej trend med 3-2-1 senaste sex matcherna, men överlag har laget inte imponerat. Spännande offensivt men svajande defensivt - det är ett Roar Hansen-tränat lag det där...
Jens Jacobsson och Samuel Holm är avstängda. Inga superviktiga pjäser kanske, men båda startade ändå senast. Har Lidberg och Tornblad skadade sedan tidigare - så offensiven ser rätt svag ut.

Bortamatch uppe i Gävle blir det sista Åtvidspelarna gör före semestern. Kanske inte den mest inspirerande uppgiften för ett bortalag.

Tror ett desperat Gefle rider vidare på framgångsvägen efter segern senast och tar en ny välbehövlig trea.

This is the stats tab
This is the post tip