Gästrikland kokar när Gefle och Sandviken ska mötas i detta Superettanderby! Här är mitt speltips.


Lyssna på Superettanpodden på Spotify!  

Superettan
9. Sandviken 4 2 0 2 3:6 -3 6
15. Gefle 4 0 2 2 5:7 -2 2

Gefle hemma
2 0 1 1 4:5 -1 1

Formen
F, O, O, F

Senaste match
Oddevold - Gefle 2-1

Johansson - Edqvist (utvisad), Adolfsson, Rauschenberg, Persson, Friman - Ranera, Browning Lagerfeldt, Caopotondi - Englund, Hjelte

Sandviken borta
2 0 0 2 0:5 -5 0

Formen
F, V, F, V

Senaste match
Sandviken - Öster 1-0

Jakobsson - Mahammed, Kiani, Harletun, Engqvist, Abubakari - John Junior, Söderberg, Kouyate, Malachkowski Thorell - Kabuye

Publikfest och jämnt?

Gefle IF har haft en tuff säsongsöppning och har ännu inte vunnit i årets Superettan. Efter att ha fått till 2-2 mot Degerfors (ganska dåligt försvarsspel av Degen i den matchen) så åkte man till nykomlingen Oddevold och torskade med 2-1. Detta efter ett onödigt rött kort av Adrian Edqvist (två gula) som således är avstängd i detta derby. Det ska sägas att Oddevold var spetsigare men att Gefle hade en bra period där kvitteringen kom och matchen stod och vägde innan det röda. Ett tungt och sent insläppt mål och noll poäng i bagaget.
Nu väntar en match som blir svår att INTE tända igång på. Det är bara ett par mil mellan Gävle och bruksorten Sandviken och när dessa två lag möttes i Ettan för ett par år sedan var det redan där flera tusen i publiken oavsett vem som spelade hemma. Flera häftiga matcher blev det och den här har alla möjligheter att bli det också.
Jag skulle säga att Sandviken, som höll undan och slog en av seriefavoriterna Öster senast, ser bäst ut av de två och också är laget som plockat mest poäng. Men Gefle ska inte underskattas i den här matchen. Jag tycker att man har många spelare som borde kunna lyfta av att spela derby. Rauschenberg, Capotondi, Browning Lagerfeldt, Adolfsson och anfallarna Hjelte och Englund tror jag alla kan plocka fram en växel till.
Sandviken spelar en fin fotboll efter marken och från målvakt. Gefle lär gå högt och aggressivt för att stressa fram misstag. Samtidigt har man haft svårt i sin egen defensiv så jag har svårt att se dem hålla nollan.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.75 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

Mer om matchen hör ni i Superettanpodden - som presenteras i samarbete med Rekatochklart! 

This is the stats tab
This is the post tip