Speltips: Genoa - Inter under 2,5 mål @ 1,79 - Expekt -

Genoa på trettonde plats tar emot serieledande Inter under fredagskvällen.

På hemmagräs gör Genoa sällan mer än ett mål per match. På de fem senast matcherna Stadio Luigi Ferraris har man 0-1, 1-0, 1-0, 1-1 och 1-1. Då har man mött allt från bottenlaget Salernitana till tabelltvåan Juventus.

Så man kan lugnt säga att det är defensiven som manager Alberto Gilardino förespråkar. Finns typ bara islänningen Albert Gudmundsson som hotar framåt då anfallskollegorna Junior Messias och italienske landslagsmannen Mateo Retegui är skadade.

På mitten är det mest grovjobbare (även om ukrainaren Ruslan Malinovsky har lite magi i sig då och då) och man har inte heller någon målfarlig back som känns giftig på fasta situationer.

Har på totalt 17 matcher målskillnaden 18-22 så inte mycket att klaga på när det gäller att försvara sin egen bur. Barcelonafostrade målvakten Josep Martinez (med en landskamp för Spanien) är en stabil sista utpost och framför sig har han dugliga backar som Juventus-lånet Koni De Winter och rumänske landslagsmannen Radu Dragusin.

Inter har släppt in ynka sju mål på sjutton matcher

Inter går som tåget i Serie A och har fantastiska 41-7 i målskillnad på sina 17 matcher. Vunnit 14 av dem, kryssat i två och bara fått stryk av Sassuolo av alla lag. De oavgjorda matcherna har kommit mot topplagen Bologna och Juventus.
Senast man släppte in ett mål i ligan var just i 1-1 matchen mot Juventus i slutet av November. Efter det fyra raka nollor i Serie A plus 0-0 mot Real Sociedad i Champions League och samma siffror mot Bologna i Coppa Italia.

Framåt hade man bra krut med sju mål på de två matcherna mot Napoli och Udinese men på slutet har man nöjt sig med 2-0 mot både Lazio och Lecce. I båda dessa matcher har motståndarna fått en man utvisad i slutet av kamperna men det är mer slumpartat så inget varken vi eller Inter lägger stor vikt vid.

När det gäller truppen så är skyttekungen Lautaro Martinez osäker till spel efter stått över senast. Ska testas sent så helt klart är det inte att han missar matchen. Backtrion Federico Dimarco, Juan Cuadrado och Denzel Dumfries ser dock ej ut att kunna medverka. Dessa tre är wingbacks så där blir det att hitta ersättare för tränare Simone Inzaghi. Troligen kör han med Carlos Augusto och Matteo Darmian som inte är lika bra som duon Dumfries & Dimarco.
På mitten gör Hakan Calhanoglu nytta både framåt och bakåt men i övrigt få som bidrar med mål. Så det blir nog upp till fransmannen Marcus Thuram att fixa poäng i Christofer Coloumbus hemstad.

Vi tror inte på någon målfest här utan spelar under 2,5 mål och hoppas att Genoas försvarsmur står stadig och att även Inter håller tätt. Kryllar inte av spelare i något av lagen att hålla koll på, så gör backarna och mittfältarna bara sina uppgifter så ska vi kunna jobba in ett underspel i denna match!

Spelet sitter om det blir max två mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip