Utanför huvudstaden Madrid spelas fredagens enda match i den spanska La Liga, där Getafe tar emot Athletic Bilbao på Coliseum Alfonso Perez. Enligt marknaden är detta ett helt öppet möte. Något jag håller med om. Däremot så är det inga offensiva lag som möts så något målkalas är inte att vänta. Om något lag gör mål så kommer det laget göra allt i sin väg för att försvara ledningen. Mest värde finns i ett spel på att båda lag inte gör mål i matchen.

Efter 19 spelade omgångar befinner sig Getafe på en nionde plats och är med i kampen om en Europa League kvalplats. På hemmaplan har de endast släppt in sju mål på tio matcher. Framåt har det blivit sexton mål på dessa hemma matcher. Just på hemmaplan har Getafe inte släppt in något mål på fyra matcher. Då har de vunnit mot Valencia 1-0, spelat mållöst mot Eibar, sedan blev det 2-0 mot Las Palmas och senast 1-0 mot Malaga. Getafe gör varken många mål framåt eller bakåt, precis som deras komma motståndare Athletic Bilbao.

Formen är god hos Athletic Bilbao, som är obesegrade på sju raka matcher. Den senaste förlusten kom faktiskt i ligacupen, så det visar verkligen att laget är skarpa i ligan. Anledningen till den bedriften är givetvis för att Athletic Bilbao har blivit mycket bättre på att försvara sig. Endast ett mål har släppts in bakåt på de fyra senaste ligamatcher. Målet kom då i den senaste matchen, mot Espanyol borta. Framåt har de lyckats okej, men det har också varit två mållösa matcher på sistone, mot Real Sociedad och mot Real Madrid.

Även tidigare har inbördes möten mellan Getafe och Athletic Bilbao slutat oftast med att båda lag inte har gjort mål på varandra. Se här:

LaLiga: 20/8, 2017
Athletic Bilbao 0 - 0 Getafe

LaLiga: 30/1, 2016
Getafe 0 - 1 Athletic Bilbao

LaLiga: 13/9, 2015
Athletic Bilbao 3 - 1 Getafe

LaLiga: 18/4, 2015
Athletic Bilbao 4 - 0 Getafe

LaLiga: 29/11, 2014
Getafe 1 - 2 Athletic Bilbao

Det senaste mållösa mötet från denna säsong vittnar om att båda lagen har förstärkts defensivt. På de senaste fem möten har tre av dem slutat med att båda lag inte har gjort något mål. Det ger oss snittoddset 1.60. När marknaden erbjuder 1.85 i odds på att båda lag inte gör mål så finner jag ett värde och lägger ett spel hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Getafe: Emiliano Martinez, Damian Suarez, Cala, Djene, Antunes, Francisco Portillo, Faycal Fajr, Mauro Arambarri, Amath, Gaku Shibasaki & Jorge Molina.

Preliminär startelva Athletic Bilbao: Iago Herrerin, Enric Saborit, Aymeric Laporte, Unai Nunez, Inigo Lekue, Ander Iturraspe, Mikel Rico, Markel Susaeta, Raul Garcia, Inaki Williams & Aritz Aduriz.
---

This is the stats tab
This is the post tip