MFF asian -1 borta mot GIF Sundsvall.

Hemmapoäng = Förlust på spelet.
Uddamålsseger för MFF = Push poch pengarna tillbaka.
Tvåmålsseger för Malmö = Vinst på spelet.

Måste testa Malmö här. Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns bra, tycker Malmö ska ha bra segerchans här. Giffarna saknar viktige Eric Larsson (avstängd). En tunn trupp för svårt att hantera frånvaron av nyckelspelare som honom. Försvagar såväl offensiv som defensiv.

MFF blir utan Sarfo. Wiland och Konate har lämnat i veckan. Safari och Jeremejeff skadade fortfarande. Detta kan definitivt hanteras - truppen är fortfarande bred nog för det.

Uttagna spelare:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson.
Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari.
Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki.

Tycker Malmö följde upp CL-fiaskot förra veckan på ett bra sätt då de tog en rätt klar seger (2-0) hemma mot J Södra i lördags. 0-0 i halvtid, men skåningarna visade prov på tålamod och fick den där viktiga trepoängaren. Hade de tappat poäng i den matchen hade det kanske stormat riktigt rejält. Nu tog de en seger och det är väl gott så. Leder fortfarande serien och har nio poäng ner till tvåan (som dock har en mindre spelad).

1. Malmö FF 16 11 4 1 29:15 37
13. Sundsvall 16 3 6 7 13:22 15

Fått en veckas vila inför den här matchen, vilket förmodligen varit väldigt positivt för just den här matchen. Att ladda om inför en bortamatch mot Giffarna mellan ett CL-kval jämfört med att ha en veckas vila - stor stor skillnad.

Giffarna hämtade in 2-0 till 2-2 borta mot HBK förra helgen. Tog därmed fyra pinnar i dubbelmötet mot Halmstad - väldigt bra för deras del då man skapat sig en lucka ner till bottentrion. Men jag håller inte Giffarna särskilt högt ändå - de ska verkligen ligga där de ligger tabellmässigt. Truppmässigt har de ett par utgående kontrakt och med tanke på den ekonomiska situationen kanske de behöver casha in på dessa. Samtidigt är truppen så bräcklig att ett par transfers kan utgöra skillnaden på om det blir Allsvenskan eller Superettan 2018. Här skiljer det hursomhelst minst en klass.

Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns bra. Fyra av sju allsvenska förluster för Giffarna har varit med 2+ mål - så när de väl förlorat har det tenderat att rinna på. Ska sägas att endast tre av elva Malmö-segrar varit med två mål eller fler. Nu har de dock endast allsvenskan att foka på resten av året - så jag utgår från att fler storsegrar kommer.

0-2?

This is the stats tab
This is the post tip