Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadi Montilivi, inför drygt 9 000 åskådare, då Girona tar emot Leganes. Det är två lag som ligger i mitten av tabellen, dock med två olika formkurvor. Girona har tre raka hemmavinster. Leganes har två raka förluster och endast två poäng på de fyra senaste cup- och ligamatcher. I mitt tycke är Girona det bättre laget och när marknaden erbjuder dubbla pengar så finns det värde i att spela på en rak hemmaseger.

Girona har hittills gjort en stadig säsong ligger för tillfället på en stabil mittenplacering. De spelas avslappnat i sina matcher med ett starkt defensiv och Cristian Stuani på topp som levererar. Även om det blev en 0-1 förlust senast borta mot Sevilla så har de på hemmaplan slagit Athletic Bilbao med 2-0, Las Palmas med 6-0 och Getafe med 1-0. Härnäst tar de sig an en motståndare, som har en negativ formtrend.

På de tre senaste matcher har inte Leganes lyckats göra något mål framåt. Förvisso klarade de att spela mållöst borta mot Getafe, men sedan blev det 0-2 borta mot Sevilla i cupen och senast 0-1 hemma mot Eibar i ligan. Med endast ett mål framåt på fyra senaste matcher har Leganes problem med att näta. Det kommer att bli oerhört svårt att göra mål på Pablo Machins 5-4-1 uppställning, som har gett Girona många poäng. Leganes saknas dessutom mittbacken Dimitris Siovas, som drog på sig två gula kort mot Eibar och missar därmed matchen.

När lagen tidigare har mötts så har det varit jämt. Dock har Girona ett litet övertag på de fem senaste matcher:

LaLiga: 20/9, 2017
Leganes 0 - 0 Girona

Segunda Division: 20/3, 2016
Girona 1 - 1 Leganes

Segunda Division: 17/10, 2015
Leganes 2 - 2 Girona

Segunda Division: 18/4, 2015
Girona 2 - 1 Leganes

Segunda Division: 15/11, 2014
Leganes 1 - 2 Girona

Girona är ett stabilt lag som levererar på hemmaplan och då ska det mycket till för att formsvaga Leganes, som har svårt att göra mål för tillfället, ska kunna göra någon skada i mötet. Därmed finner jag ett värde i oddset 2.00 på att Girona vinner matchen och tar alla tre poäng, så jag lägger en rak etta hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Girona: Yassine Bounou, Pablo Maffeo, Jonas Ramalho, Bernardo, Juanpe, Johan Mojica, Cristian Portu, Aleix Garcia, Alex Granell, Borja Garcia & Cristian Stuani.

Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Raul Garcia, Ezequiel Munoz, Martin Mantovani, Joseba Zaldua, Ruben Perez, Gerard Gumbau, Nordin Amrabat, Gabriel, Nabil El Zhar & Claudio Beauvue.
---

This is the stats tab
This is the post tip