På Estadio Nuevo Los Carmenes tar Granada CF emot Athletico Bilbao i det som, i mitt tycke, borde vara en väldigt jämn match. Dock har marknaden öppnat Bilbao som en större favorit. Även om oddset har stigit på en Bilbao seger så är det fortfarande en god felmarginal och värt att kika närmare på.

Granada, fortfarande utan seger denna säsong, jagar första vinsten, som väl kan inträffa mot ett lag som de har haft lätt för tidigare, nämligen Bilbao. Även om Bilbao är det bättre laget, som har börjat säsongen med två förluster och nu vunnit de två senaste ligamatcherna, så har de haft ett fullspäckat schema med Europa Leauge. Där åkte de på en 3-0 förlust på bortaplan mo Sassuolo. Det som fortsätter att vara Bilbaos akilleshäl är just bortaspelet. För, på hemmaplan, där kan Bilbao utmana vilket lag som helst i världen men på bortaplan så har de det tufft även mot lag som Granada.

Senast mot Betis hade Granada en 2-0 ledning drygt halvvägs i den första halvleken. Dessvärre bjöds det på lite missar i försvaret samt att mittbacken Ruben Vezo blev utvisad. Två mål av Betis blev det. Även om Granada fick en straff i slutet, så blev det inte mål utan matchen slutade 2-2. Dock såg spelet väldigt bra ut för Granada. Jag är övertygad om att de är revanschsugna efter förra matchen och vill verkligen ta sin första seger här. I alla fall kommer de att vägra att förlora på sin hemmaplan - där de för övrigt är stabila.

Även om Granada saknar mittbacken Ruben Vezo så är Bilbaos bekymmer större. De får klara sig utan backarna De Marcos och Boveda samt att anfallsstjärnan Aritz Aduriz är tveksam till start.

Granada har inte förlorat mot Bilbao på de fyra senaste möterna. När marknaden, som förvisso sjunker på Granada, erbjuder 1.83 på att Granada ännu en gång ska ta poäng i mötet mot Bilbao så finner jag ett värde i oddset och lägger ett spel på 1X i matchen hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip