Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Nuevo Los Carmenes där Granada tar emot Atletico Madrid. Märkligt nog har marknaden sjunkit på alla över-spel, utan att det egentligen finns någon som helst anledning. Detta möte ska i utgångspunkt innehålla ett fåtal mål. När marknaden erbjuder nästan lika mycket på under 2.5 mål i matchen som på över 2.5 mål i matchen så är det genast intressant att kika närmare på ett under-spel.

Granada, som tidigare länge har varit tabell jumbon, har faktiskt detta år spelat bra på hemmaplan. På bortaplan har det blivit kross mot diverse lag. Men hemma i Granada bjuds det på ett stabilt spel, där försvarsspelet har prioriterats och blivit allt bättre. Om vi kikar på årets hemmamatcher:

Granada 1 - 1 Osasuna
Granada 1 - 0 Las Palmas
Granada 4 - 1 Real Betis
Granada 2 - 1 Alaves

Tre vinster och en oavgjord match. Förvisso har de mött lättare motståndare än Atletico Madrid, men Atletico Madrid har inte heller varit sig likt den här säsongen och har därmed inte lyckats hänga på i toppstriden.

Atletico Madrid är numera Spaniens fjärde bästa lag. Inte bara har de blivit nedpetade av Sevilla utan även fjärde platsen är hotad av Real Sociedad befinner sig endast en poäng efter, i kampen om en Champions League kvalplats. Även om defensiven inte har varit lika starkt som de senaste säsongerna så har de ändå varit bra nog. Ett bra facit är inga insläppta mål mot tokanfallande Valencia i den senaste matchen. I matchen innan dess, borta mot Deportivo La Coruna släppte Atletico Madrid in endast ett mål. Dessvärre gjorde de också endast ett mål framåt. Just där hittar vi den stora anledningen till att det inte har gått lika bra för Atletico Madrid denna säsong, nämligen, anfallsspelet. Det har varit för ojämnt. I vissa matcher har anfallsspelet funkat bra och i andra matcher inte alls. Då det är svårt att spela mot Granada borta är jag övertygad om att Atleticos anfallsproblem fortsätter.

Inför detta möte så saknar Atletico två anfallare i Kevin Gameiro, som har en magmuskel skada, samt en huvudskada på Fernando Torres. Lagkaptenen Gabi har genomgått en handoperation och är borta också. Även Granada saknar sedan slutet av förra månaden anfallaren Artem Kravets - så framåt är det avbräck för båda lagen.

De två senaste möten i Granada har slutat 0-2 och 0-0. I mitt tycke är detta ett tufft möte för Atletico Madrid. Då jag har svårt att se något målkalas finner jag ett stort värde i oddset 1.93 på under 2.5 mål i matchen hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip