Hammarby bjuder in Elfsborg till Tele2 Arena i kväll. Bajen gör det utan tre avstängda spelare samtidigt som de hade en målrik match bakom sig mot Djurgården. Tror det blir fokus på att sätta försvaret medan Elfsborg säkerligen har respekt för värdarna på hemmaplan.

Tidigare möten

2016
Elfsborg - Hammarby 4-1

2015
Hammarby - Elfsborg 0-0
Elfsborg - Hammarby 1-1

Allsvenskan
6. Elfsborg 26 10 8 8 48:32 38
8. Hammarby 26 10 8 8 43:39 38

Bajen hemma
13 5 5 3 26:21 20

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Hammarby - Djurgården 4-2

Elfsborg borta
13 3 4 6 17:18 13

Formen
V, O, O, F, V

Senaste match
Elfsborg - Helsingborg 1-0

Hammarbys poängskörd är klart bättre sedan Nanne slopade "framtidens fotboll" och satsade på mer cyniskt lir. Att Haglund, som inte direkt är en klassisk ytterspelare, spelar på kanten säger en hel del. Han stänger den kanten bra defensivt och springer mycket upp och ner. I kväll saknas inte mindre än tre spelare på grund av avstängning efter derbysegern mot Djurgården. Mittbacken Saetra (ingen större förlust), högerbacken Saevarsson och 2-2-skytten Arnor Smarason. Det gör att offensiven och defensiven är tunnare. David Boo-Wiklander fortsatt borta på grund av familjeskäl. Vid första anblick känns det som spelvärde på Elfsborg som bara saknar Adam Lundqvist. Samtidigt är det erkänt svårt att spöa Bajen på bortaplan inför det publiktrycket som finns där. De grönvita har gott självförtroende och det känns som Nanne kommer prioritera att sätta försvarsspelet med så många nya gubbar bakåt. Solheim förväntas ta högerbacken och Maygar går in som mittback. Elfsborg kommer från 1-0 hemma mot Helsingborg och 2/3 senaste bortamatcherna har gått under 2,5 mål. 1-0-torsk både borta mot J-Södra och MFF. Elfsborg är alltid bättre hemma i Borås och även det blev målfest i våras mot Bajen tror jag inte på samma toköppna fotboll i kväll. 0-0 och 1-1 när lagen möttes 2015.

Hammarby (SvenskaFans)

Kristensson
Solheim Magyar Aidoo Batan
Israelsson Kennedy Persson Haglund
Romulo Alex

Tre spelare är avstängda efter derbyt mot Dif. Lars Saetra, Arnor Smarason och Birkir Saevarsson

Elfsborgs trupp (hemsidan)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Anders Randrup, Rami Kaib, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Simon Lundevall, Daniel Gustavsson, Emir Bajrami, Viktor Claesson, Henning Hauger, Thomas Kind Bendiksen, Issam Jebali, Viktor Prodell, Per Frick, Lasse Nilsson
Saknas: Adam Lundqvist (avstängd)

SPELTIPS
Bajen har en hel del avbräck och jag tror att man kommer prioritera defensiven, samtidigt som offensiven kan bli lidande. Spelar under 3,25 mål (Under 3, 3,5) till 1,71 hos Unibet (2/5 units). Halv vinst om det blir exakt tre mål i matchen. Gott odds på en hög lina.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip