Måste ge Bajen bra chans att ta en tydlig seger i säsongens sista match. Tror de vinner med två eller fler mål mot HBK.
Rekat och spelat på torsdagen, uppdaterar med ny relevant info närmare avspark om nya förutsättningar framkommer.

Halmstad åker som bekant ut i år och det känns inte särskilt oväntat eller orättvist. Efter segern mot Östersund i premiären har de tre segrar på 28 matcher. Även om de ligger näst sist är de seriens sämsta lag för mig. AFC har åtminstone edge-spelare som kan göra skillnad. Det saknar HBK, som i somras skeppade iväg hjärna (Pekalski) och spets (Haksabanovic). Anfallsfrälsaren Oremo skadades. Nu är de i ett läge där vissa spelare ser över sin framtid och är osäkra på om de blir kvar. Prestationen senast mot AFC var inte bra alls, inför de 1500 tappra som tog sig dit.

Nu ska de åka till Stockholm och möta ett Bajen som vill tacka av sin hemmapublik. Efter en ruggigt svag höst gjorde Bajen det bra mot Giffarna från minut 30 och framåt förra helgen. Svendsen briljerade bland annat. Inga nya skador inför den här matchen. Blir utan Junior och Fenger igen vad det verkar. Gjort sju mål framåt senaste två matcherna - offensiven känns på gång. Med tanke på HBKs tama offensiv (de har misslycakts att göra mål i 12 allsvenska matcher!) bör Bajen kunna hålla hyfsat tätt här. Kan för första gången i år gå upp i två raka segrar.

Bajen är klart bättre än HBK och bör ju vara lite mer påkopplade med tanke på hemmaplansfördelen och att de kan säkra en plats på övre halvan. Halmstad har noll att spela för här. Man skulle kunna tänka sig att truppen knyter näven i fickan och vill avsluta snyggt trots degraderingen, men det såg sannerligen inte bra ut mot AFC senast. Och hur reagerar de om Hammarby tar ledningen? Känslan är att de kan vissna lite i ett sånt läge, medan Bajen nog vill mosa på inför säsongsavslutningen.

Nej, hemma på konstgräset ska Hammarby ha bra chans att vinna med minst två bollar.

This is the stats tab
This is the post tip