Hammarby tar mot Västerås på måndagen.
Mitt speltips: VSK att ha flest hörnor i matchen. Finns under fliken för hörnor.


NYHET! Megabonus från Campobet → 

Efter fyra raka hedersamma 1-0-förluster fick VSK äntligen vinna senast. Efter 2-1 mot Mjällby är det lite arbetsro och de kan gå in med den här matchen med mycket (allt) att vinna. Ingen har väl missat att de varit väldgit bra spelmässigt hittills. Ögontestet har visat att de varit bra för den som tittat på matcherna, det backas upp av den underliggande statistiken. Väldrillat lag som kanske saknar en riktigt vass målsytt.

Men spelmässigt bra med som sagt och de kommer till många avslut och har släppt till få hittills. Trots ett väldigt tufft spelschema har VSK vunnit "hörnmatchen" i fyra av fem. Bland annat borta mot AIK och Malmö FF. Enda undantaget var hemma mot Mjällby senast.

När de gästade Bajen i Cupen var det en helt jämn match i stort sett. VSK vann med 2-1 och var väl det något bättre laget. 7-6 i hörnstatistiken i Bajenfavör, men statistiken jämn.

Tycker Västerås visat att de spelar sitt spel oavsett motstånd. Spelarna har klarat tuffa uppgifter som AIK & Malmö borta och presterat bra. Så de åker inte till Söder med svansen mellan benen. Kommer spela sitt spel och jag tror det kommer vara jämn matchbild.

För övrigt: I cupmatchen startade Mikkelsen och Erabi för Bajen. Båda är out av olika anledningar och även Djukanovic är ett frågetecken. Är startelvan för Bajen på måndagen bättre eller sämre än i vintras. Sämre.

Bajen frågetecken

Kim Hellberg sliter med sitt Bajen. Tung vecka med sen förlust mot Häcken (tappade 1-0 till 1-2) och borta mot HBK. Framför allt den senare matchen var ett prestatiosmässigt bottennapp. Säsongsupptakten har varit ojämn där de sett bra ut i perioder men ofta har det varit dåligt. Men det är bara att inse att Bajen är ett lag för plats 5-7 i tabellen som bäst och nu när de dras med skador på en del tänkta nyckelspelare är det knappast bättre. Klarar inte av att dominera matchbilder ännu. Vunnit "hörnmatchen" endast mot HBK borta senast, i övriga fyra har motståndarna haft fler hörnor.

Efter 2-1-förlusten mot HBK var det Hellberg/Besara som fick gå ut och snacka med bortafansen efter matchen. Just där verkade det vara rätt lugnt, men överlag är det stor upprördhet hos många Hammarbyare. Framför allt över hur klubben lyckas stå med en så här svag trupp trots att förutsättningarna är bra med publikunderlag, stora försäljningar senaste säsongerna m.m. Laget buades ut efter första halvleken mot Elfsborg och efter de senaste förlusterna lär det inte vara mer positivt. Nu är det hemmamatch mot en nykomling och stor press på hemmaspelarna. Tror knappast att ett ungt Bajen älskar att gå ut till den här matchen.

Får vi en matchbild med en tidig VSK-ledning som de spelar på är det nog bara att säga adjö till det här spelet. Men får vi en match där större delen av tiden spelas med oavgjort resultat eller till och med hemmaledning ska VSK ha mycket bra chans att ha fler hörnor än Bajen. Går det att lösa det borta mot AIK och Malmö går det att göra mot Bajen också.

Trevlig peng till ett odds jag tycker är för högt.
This is the stats tab
This is the post tip