Två formstarka lag möts i Borås när Hammarby besöker under måndagsaftonen för spel i den femtonde allsvenska omgången. Utgången är ganska oviss resultatmässigt, så väljer att rikta mig in på hörnspel istället.

***Statistik efter 14 omgångar***

–Elfsborg

Hörnor framåt / snitt; 4,2st
Hörnor bakåt / snitt; 5,2st
Hörnor totalt / snitt; 9,4st

–Hammarby

Hörnor framåt / snitt; 4,3st
Hörnor bakåt / snitt; 5,5st
Hörnor totalt / snitt; 9,8

***Analys***

Det är högst uppseendeväckande att inte Elfsborg offensiva fotboll genererar fler hörnor per match framåt än blygsamma 4,2. Bisarrt nog fick Elfsborg inte en enda hörna med sig när laget spelade hemma mot Östersund i en match som slutade 4-4, i mål alltså, men 0-4 i hörnor. Det var den andra gången i år Elfsborg inte lyckats forcera fram en enda hörnspark, den andra kom mot Sirius.
Den enkla analysen är att Boråslagets yttrar hellre viker in i plan under anfall än springer längs med kanterna.
Bakåt släpper Elfsborg till 5,2 i snitt per match, vilket är ungefär vad snittet i Allsvenskan ligger på.

..Och som om den statistiken inte var märklig nog, så har Hammarbys matcher inte varit särskilt hörnrikare, med undantag att man släppt 5,5 hörnor / match, en statistik som höjts av att man släppt till tvåsiffrigt med hörnor i fåtal matcher, medan man oftast lyckas täppa till där rätt bra också.

***Reken***

Spelbolagen har synat ganska väl att lagen har svårt att få fram hörnor, och den sedvanliga linan på 10,5 är förvisso där, men underspelet är visar låga 1,7-odds. Däremot är oddsen en aning höga på att Elfsborg inte får fler än fem hörnor. @1.98 ligger oddset för tillfället på under 5.5-hörnor för Elfsborg på Unibet . I brist på 'roligare' spel under måndagen, så finner jag det troligt att Elfsborg inte ökar sitt hörnsnitt framåt med knappa två hörnor, och det för två gånger degen är bara att lägga in en peng för den modige, annars duger Under 10.5 hörnor till @1.74 också för den mer trygga spelaren.

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip