Tycker raka ettan ska vara bra på Blåvitt hemma mot Dalkurd.

IFK Göteborg kommer från två 2-1-förluster (Bajen hemma, Östersund borta). Noll poäng i de två matcherna är lite snål utdelning för deras del. Bajen avgjorde på tilläggstid i en match som stank kryss och Östersund gjorde två drömmål på långskott. Prestationerna har varit helt okej. Försvarsspelet känns rätt så stabilt - det är inte så att motståndarna skapat jättemycket. Offensiven behöver bli lite vassare, men där tror jag Blåvitt kommer bli bättre. Engvall (äntligen en start?) bör komma in i det mer och mer och så länge Hysén inte bänkas av Poya har de alltid en klassforward på plats. Bra truppläge med alla key-spelare tillgängliga:

Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, André Calisir, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson, Kristopher Da Graca, Billy Nordström, Victor Wernersson, Mikael Ingebrigtsen, August Erlingmark, Mix, Vajebah Sakor, Amin Affane, Tobias Hysén, Gustav Engvall, Elias Omarsson, Giorgi Kharaishvili, Sebastian Ohlsson.

Dahlberg; Starfelt, Calisir, Eriksson; Salomonsson, Diskerud, Affane, Wernersson; Ohlsson, Engvall, Hysén

Dalkurd kom ner på jorden efter ÖFK-segern senast. Häcken vann med 3-0 mot nykomlingen. Kanske något mål för stor seger sett till spelbild, men inte extremt på något sätt. Visst är det ett okej lag med ett par bra riktigt bra spelare, men det är ändå en nykomling vi talar om. Blåvitt borde rimligen ha bra chans att komma högre upp i tabellen sett över en hel säsong och på hemmaplan borde segerchansen vara god.

Rent spelmässigt tror jag att Dalkurd kommer vilja spela boll och skapa chanser på egen förmåga här. Det borde passa Blåvitt rätt så bra, då jag tror IFK är vassare när de får ställa om jämfört med att spela mot uppställda försvar.

Tänkbart lag Dalkurd:
Demircan; Strand, Löfkvist, Ceesay, Jasarevic; Berg, Amin, Lawan; Sugita, Buya Turay, Rashidi

Buya Turay kan vara riktigt bra i sina bästa stunder och bakom honom finns spelare som Sugita, Lawan och Amin som också är bra. Men jag tycker ändå att ett rutinerat Blåvitt ska ha en bra chans att ta tre poäng här då jag tycker de ska vara en klass bättre i grunden. Gräsmatch, hemmaplan och revanschsug - nog räcker det för att ta en seger?

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip