-1 asian på IFK Göteborg hemma mot Östersunds FK. Spelet innebär pengarna tillbaka om Blåvitt vinner med uddamålet, vinst på spelet om det blir seger med två+. Förlust om bortalaget tar poäng.

Rak seger till 1.75 är också ett bra spel om man tror det blir tajtare.

Bortalaget har Mukibi avstängd. Bergkvist och Ghoddos missar också matchen. Blir minst tre förändringar i startelvan jämfört med senast. Ghoddos tycker jag är ett rätt tungt avbräck också, ÖFK:s vassaste offensive spelare tycker jag. Trolig elva:

Keita; Karlsson, Atta, Papagiannopolos, Widgren; Dyer, Edwards, Nouri, Sema; Stadler, Gero

För Blåvitts del är Sören Rieks med i truppen, fanns vissa frågetecken runt honom. I övrigt är det bara Boman som saknas:

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Billy Nordström, Thomas Rogne, Scott Jamieson, Hjalmar Jonsson, Mads Albaek, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Lawson Sabah, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Martin Smedberg-Dalence, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Prosper Kasim.

Dags för Blåvitt att sätta fart på påkarna nu. Jagas av Häcken bakifrån, viktigt att vara bäst i stan. Kan dessutom få lite häng på AIK i kampen om tredjeplatsen vid seger här. Östersund har inte något särskilt att spela för. Kontraktet lär bli klart även matematiskt inom ett par omgångar. I praktiken har det varit biff länge, kan sikta in sig på att försöka hamna på övre halvan.

4. Göteborg 23 11 6 6 42:34 39
5. Häcken 23 10 5 8 45:34 35
6. Kalmar 24 9 8 7 34:30 35
7. Örebro 23 10 5 8 39:37 35
8. Elfsborg 24 9 7 8 45:30 34
9. Östersund 23 9 5 9 28:35 32


Blåvitt är ruskigt starka hemma på Ullevi. Den enda torsken i år kom mot MFF och var som bekant en skrivbordsförlust på grund av att någon idiot kastade en banger mot Tobias Sana. Just nu har man sex raka segrar på hemmagräs. Tunga att möta och förhoppningsvis startar man nu med Tobbe Hysén där fram. Tycker att islänningen Omarsson ser mer och mer spännande ut, lär blir bättre och bättre.

Efter en tung period med uttåg ur Europa League och många matcher känns det som att IFK är på uppgång igen. Tufft schema med bortamatch mot MFF och derby mot Häcken, där man stod för bra prestationer. Endast en poäng på de matcherna var snål utdelning. Vann mot Örebro SK senast, vilket var viktigt.

För IFK:s del gäller det att rädda säsongen så mycket som möjligt under de sista omgångarna. Blev ingen guldstrid och inte heller något Europa League-gruppspel, så jag räknar med att laget är tillräckligt starka för att göra det bästa möjliga under de matcher som är kvar. Finns en del rutin i laget och grundkapaciteten i startelvan är mycket bra. Truppens bredd går att ställa frågetecken kring, men startelvan är vass när nyckelspelarna har en bra dag.

Östersund känns mer beskedliga på bortaplan. Tycker laget får sämre utdelning för sitt passningsspel på gräs än på konstgräs. Som nykomling är frågan om de inte börjar tröttna/bli lite mätta vid det här laget. Har två raka 2-0-torsk och jag tycker insatsen mot Peking senast lämnade en del övrigt att önska. Visst, serieledaren på besök, men det var ett decimerat Norrköping och i slutändan var det inget snack om saken där. Har gjort en bra säsong och kan vara nöjda med att de klarat kontraktet med bred marginal. Har aldrig varit direkt inblandade i bottenstriden, men nu finns det inget superkonkret att spela för. Jag tror att det kan vara en liten nackdel i det här läget. ÖFK kommer självklart inte åka till Gbg och ställa ut skorna, men i det här skedet av säsongen tror jag hemmaplansfördel plus viss tabellägesmotivation väger rätt tungt.

Dessutom tror jag Östersund kan passa IFK rent spelmässigt. Gillar att rulla boll, blir stundtals naiva. Blåvitt är vassa när de får ligga och lura lite och ställa om, så den matchbilden tror jag kan passa Lennartssons gäng.

Varför väljer jag då -1 i stället för rak seger? Högre odds är ju det uppenbara svaret och om Blåvitt vinner tror jag det kan bli med mer än ett mål. När Blåvitt är bra är de riktigt bra - då blir det ofta urladdningar och flermålssegrar. Östersunds nio allsvenska förluster har samtliga varit med två eller fler mål - så för deras del gäller det motsatta - när de förlorar blir det generellt med fler än två mål. Gamblar rätt kraftigt vid underläge, så det är lätt att det blir ett kontringsmål mot i slutskedet.

Vamos Blåvitt!

This is the stats tab
This is the post tip