Peking -1,5 i cupsemin mot BP. För vinst på spelet krävs alltså tvåmålsseger.

Bortalaget har imponerat i cupen såhär lång. Slagit ut Djurgården och Elfsborg på vägen fram hit. Starkt såklart, men nu tror jag det blir respass. Vi talar ändå om ett lag som är nykomlingar i Superettan på bortaplan mot ett lag som är 3-6:a när vi summerar årets allsvenska.

Bra truppläge i hemmalaget, som endast saknar sina långtidsskadade gubbar.

IFK-truppen: Michael Langer, Julius Lindgren - Jà³n Gudni Fjà³luson, Andreas Johansson, Eric Smith, Linus Wahlqvist, Christopher Telo, Marcus Falk Olander, Nikola Tkalcic, Alfons Sampsted, Andreas Hadenius, Filip Dagerstål, Nicklas Bärkroth, David Moberg Karlsson, Daniel Sjölund, Niclas Eliasson, Kalle Holmberg och Sebastian Andersson.

Tänkbar elva:

Langer,
Wahlqvist, Johansson, Fjolouson, Telo
Bärkroth, Sjölund, Dageståhl, Eliasson,
Andersson, Holmberg

Jag var lite kritisk mot IFK för ett par veckor sedan, men de verkar ha växlat upp ett hack nu. 7-0 mot HBK och 2-1 borta mot Blåvitt (på gräs!) är starka papper. Efter BP:s seger mot Elfsborg förra helgen är hemmalaget förvarnade - en topprestation krävs.

BP har tappat Serge Junior Martinsson till BP. Bollskicklig central fältare som säkert kommer saknas. Bredden kan inte vara den bästa i de mindre Superettanlagen så hans frånvaro kommer säkert kännas.

I gruppspelet slog BP både Degerfors och Helsingborg - starkt men det är ändå seriekonkurrenter. Mot Djurgården hade laget en del flyt - DIF hade såväl stolpe som ribba i andra halvlek. Superstarkt att slå Elfsborg i Borås såklart, men sånt kan hända.

Peking är tunga hemma och det ska trots allt skilja en klass här. Förvarnade om BPs kapacitet tror jag ändå hemmalaget har förutsättningar att greja en relativt klar seger här.

This is the stats tab
This is the post tip