Peking asian -2 hemma mot Falkenberg. Spelet innebär:
- Att IFK måste vinna med tre mål eller fler för vinst.
- Vid tvåmålsseger blir det pengarna tillbaka.
- Förlust på uddamålsseger eller om Falken tar poäng.

När oddsen släpptes för den här matchen var jag inne på att spela något form av plus-hcp på Falkenberg, men i takt med att oddsen gått ner för det har pendeln svängt för min del, tycker värdet finns på hemmalaget.

Det har varit ett par eländiga veckor för Norrköpings del. Har skrapat ihop tre raka torsk, vilket gjort att guldchansen mer eller mindre försvunnit. Men eftersom Malmö föll mot ÖFK lever det lite till, säkert en boost för Peking att de kan täppa igen gapet lite här.

Toppen...

1. Malmö FF 27 19 3 5 54:25 60
2. AIK 26 15 8 3 47:23 53
3. Norrköping 26 16 5 5 52:32 53

...mot botten:

14. Helsingborg 26 6 4 16 27:49 22
15. Gefle 27 3 9 15 28:54 18
16. Falkenberg 26 2 4 20 23:68 10

Det ska sägas att Norrköping haft lite oflyt senaste tiden:
- Mot DIF blev laget blåsta på två straffar (minst en var solklar).
- Tunga avstängningar mot ett formstarkt AIK gjorde att man fick ställa upp med en svag elva.
- Mot MFF spelade man bra i en jämn match som kunde gått hursomhelst.

Ett tufft spelschema, minst sagt.

Laget är fortfarande bra och säsongen de gjort är fortfarande ruskigt imponerande med tanke på alla spelartapp och att man bytt tränare. Pekings facit på hemmaplan är fortfarande väldigt starkt:

3. Norrköping 13 9 2 2 35:15 29

Var alltså obesegrade fram till de senaste två matcherna. Bra truppläge nu, då det inte är några nya skador eller avstängningar som stör:

1. Andreas Vaikla
2. Henrik Castegren, Jà³n Gudni Fjà³luson, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Nicklas Bärkroth, David Moberg Karlsson, Christopher Telo, Eric Smith, Marcus Falk Olander, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, Daniel Sjölund, Andreas Hadenius, Niclas Eliasson, Filip Dagerstål, Tesfaldet Tekie, Michael Langer

Efter den tuffa peridoen har man nu ett guldläge att studsa tillbaka resultatmässigt. Falkenberg hemma på konstgräset har alla förutsättningar att bli en munsbit. För deras del vore det såklart inte fel att bättra på målskillnaden lite grann också.

Jag har gått emot Falkenberg ett antal gånger den här säsongen och har väl uttryckt mina tankar om det laget. Är inte tillräckligt bra för Allsvenskan helt enkelt. Försvaret läcker och framåt är enda glädjeämnet unge Jesper Karlsson. Frågan är vart han spelar nästa säsong, det lär inte saknas intressenter.

Till den här matchen har man dragit på sig skador i form av Christoffer Carlsson och Kamal Mustafa. Per Karlsson avstängd. Inga superviktiga spelare, men ordinarie gubbar sakans såklart i en trupp som är allsvenskans tunnaste. Kommer till den här matchen med bara 17 spelare och får fylla ut bänken med junisar med moppemustasch. Inte optimalt. Truppen:

Alexander Lundin, Johan Brattberg, Rasmus Sjöstedt, Daniel Johansson, David Svensson, Johannes Vall, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Amin Nazari, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Felipe Carvalho, Zlatan Krizanovic, Thomas Drage, Ludvig Johansson, Edi Sylisufaj

Har sett vissa tendenser till att laget tappat stinget. Torsk med 5-0 mot Elfsborg och 6-1 mot Östersund är två rätt färska resultat som sticker ut. Som jag nämnde ovan är laget alltså borta från allsvenskt spel, frågan är om geisten finns kvar, hur kul är det att åka och spela bortamatcher i oktober? Får Norrköping tidig utdelning kan det säkert rinna på.

Har 13 torsk med minst 2 mål (6 med 3 eller fler mål). Hemmalaget har fått slicka sina sår i en vecka och bör nu komma ut redigt taggade för att studsa tillbaka. Skulle inte förvåna mig om det blir 5-0/1 här faktiskt.

Som en liten parentes kan nämnas att Seb Andersson jagar skytteligatiteln. Står på 11 mål nu, vilket är 3 färre än Kjartansson. Någonstans i bakhuvudet finns det såklart, vilket skulle kunna vara ytterligare ett skäl till att blåsa på för fler mål snarare än att nöja sig med en ett eller tvåmålsledning.

This is the stats tab
This is the post tip