Riktigt skön kvällsmatch på tapeten i Serie A. Serieledande Inter som gått rent (!) efter fem omgångar vs Fiorentina som ligger tvåa med fyra segrar och en förlust. Tycker att Inter är det bättre laget och med hemmaplansfördel förväntar jag mig att de kommer dominera händelserna. Hörnor!

Förra säsongen
Inter - Fiorentina 0-1 (5-1)
Fiorentina - Inter 3-0 (2-5)

SERIE A
Inter 5 5 0 0 6 1 5 15
Fiorentina 5 4 0 1 7 3 4 12

Inter hemma (hörnsnitt 8,67)
3 3 0 0 3 0 9

Inter - Atalanta 1-0 (9-1)
Inter - Milan 1-0 (6-7)
Inter - Hellas Verona 1-0 (11-2)

Viola borta (hörnsnitt 2,50)
2 1 0 1 2 3 3

Torino - Fiorentina 3-1 (4-2)
Carpi - Fiorentina 0-1 (4-3)

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Inter (4-3-1-2) Handanovic - Santon, Miranda, Medel, Telles - Guarin, Felipe Melo, Kondogbia - Perisic - Jovetic, Icardi

Avbräck: Dodo, D.Ambrosio

Viola (3-4-2-1) Tatarusanu - Tomovic, G. Rodriguez, Astori - Blaszczykowski, Badelj, Vecino, Alonso - Bernadeschi, Borja Valero - Kalinic

Avbräck: Bakic, Pasqual

Där har ni förutsättningarna för kvällens toppmatch i Serie A. Klart man lockas av att spika Inter som jag tycker har ett bättre lag, framförallt offensivt och som spelar hemma på rymdskeppet Giuseppe Meazza. Men jag är en sucker för hörnspel och här tycker jag det finns väldigt goda förutsättningar för att Inter tar en tydlig seger i statistiken. Till att börja med har man snabba och tekniska spelare framåt som Fiorentina kommer försöka styra mot hörnflaggorna. Individuellt skickliga spelare som Jovetic, Perisic och Kondogbia drar alltid på sig uppmärksamhet. Icardi är rivig i djupled och skjuter på allt. Felipe Melo och framförallt Guarin är inte främmande att skjuta från distans/på andrabollar utanför straffområdet. Inter är nästan alltid spelförande på hemmaplan och Fiorentina är garanterat nöjda med en poäng i det här svåra bortamötet. Tittar vi på statsen så ser vi att Inter bombar hörnor både hemma och borta, Fiorentina (som känns mer centralt starka än på kanterna) har definitivt inte gjort det på bortaplan (2,3) och heller inte när lagen möttes här förra säsongen. Då vann Inter hörnorna med 5-1.

SPELTIPS
Ganska lätt att motivera Inter -2 asian hörnor till 1,83 hos bet365 (3/5 units). Den som törs kan spela Inter över 6,5 hörnor så högt som 2,20 hos samma bolag.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip