Derby d'Italia! Vilken fest vi har att se fram emot och tacka gudarna för att Viasat gått in och köpt upp rättigheten. Fulstreamarna i all ära, det är skönt att ha kvalitetssäkrade sändningar. Vi har att göra med ett Juventus i desperat poängbehov mot största rivalen - som i den bästa av världar kan gå upp i serieledning.

Förra säsongen
Inter - Juve 1-2
Juve - Inter 1-1

2013/14
Juve - Inter 3-1
Inter - Juve 1-1

Serie A
3. Inter 7 5 1 1 8 6 2 16
12. Juve 7 2 2 3 9 8 1 8

Inter hemma
4 3 0 1 4 4 9

Formen
O, F, V, V, V

Senaste match
Sampdoria - Inter 1-1

Juve borta
3 1 0 2 4 4 3

Formen
V, V, F, O, V

Senaste match
Juve - Bologna 3-1

Det nya Juventus har inte direkt glänst i inledningen av ligasäsongen. Åtta poäng på sju matcher och en tolfteplats - hela tio pinnar bakom serieledaren Fiorentina - var inte direkt det fansen hoppades på när Serie A-sparkade igång för två månader sen. Kanske är det på väg att lossna lite nu? Seger hemma mot Sevilla i CL följt av 3-1 hemma mot Bologna var nog ruggigt sköna resultat innan landslagsuppehållet. Har ett bra lag på pappret, men det känns inte som att rollerna sitter riktigt och Paul Pogba måste kliva fram ännu mer på mittfältet. Till den här matchen är tre poäng målsättningen och även om motståndet inte är det lättaste, har den gamla damen inget större val än att försöka sänka Inter i Milano.

Ett Inter som ser rätt så trevligt ut den här säsongen. Jovetic har kommit in bra i laget och Mancini har fått bygga vidare på förra säsongens mellanår. Många olika typer av offensiva hot att välja bland och ett hårt spelande innermittfält med Guarin, Felipe Melo, Gary Medel garanterar en viss trygghet centralt. Tror på en rätt öppen match här med tanke på att det är tidigt på säsongen och poängen inte är livsavgörande som om matchen hade spelats på våren. Inter kommer från 1-1 borta mot Sampdoria och innan dess en stjärnsmäll 1-4 hemma mot Fiorentina. Annars säkre keepern Handanovic hade en mardrömsdag på jobbet den gången.

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Inter (4-3-1-2) Handanovic - Santon, Murillo, Miranda, Juan Jesus - Guarin, Medel, Felipe Melo - Perisic - Icardi, Jovetic

Saknar: Dodo, Ljajic

Juve (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Cuadrado, Khedira, Marchisio, Pogba, Evra - Dybala, Morata

Saknar: Rubinho, Lichtsteiner, Caceres

SPELTIPS
Juventus kommer gå för tre poäng och då har Inter alldeles för bra offensiva spelare för att själva vara ofarliga. Jag tror vi får se några mål här och lirar BLGM till 1,91 hos William Hill (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip