X2 spelas till 1.71 hos Unibet .

Fjolårets möten:
Lazio - Inter 1-3
Inter - Lazio 1-2
Inter - Lazio 3-0

Serie A:
3 Inter 18 12 4 2 34:14 20+ 40p
5 Lazio 17 11 3 3 43:22 +21 36p

Inter hemma:
7-1-1 21:8

Form:
O,O,F,F,O

Senaste match:
Milan - Inter 1-0 (efter förlängning)

Lazio borta:
7-1-1 23:12

Form:
F,V,O,V,V

Senaste match:
Lazio - Fiorentina 1-0

Det blev respass i Coppa Italia för Inter i Milano-derbyt i onsdags, trots att Spalletti ställde ut ett väldigt starkt lag på banan. Icardi, Perisic och Skriniar var ett par nyckelspelare som spelade 120 minuter. Inter ligger fortfarande trea i Serie A när omgång 19 inleds, men både Roma och Lazio ligger bara två respektive fyra poäng efter Inter trots en match mindre spelad. Formen pekar nu spikrakt neråt - fem raka matcher utan seger, och bara ett gjort mål framåt, detta trots att man spelat två matcher i Coppa Italia som gått till förlängning, mot Milan senast och tidigare mot Serie C-laget Pordenone som slutade 0-0 efter 120 minuter.

Simone Inzaghi och Lazio fortsätter att imponera. Efter 1-3 förlusten hemma mot Torino där Ciro Immobile fick rött kort efter en VAR-bedömning har laget visat upp en riktigt fin form, Immobile och inte minst Milinković-Savić har verkligen visat för hela Europa vilken hög klass de håller.
Känslan är här att Lazio möter Inter i ett ganska tacksamt läge. Inter har inte alls kommit upp i förväntad nivå under de senaste veckorna och nu har de blåsvarta även en 120 minuter lång derbyförlust i benen. Dessutom ska det sägas att Lazio har en dag mer vila än Inter vilket borde ha en liten betydelse med tanke på det tighta spelschemat.

D'Ambrosio, Miranda och Vanheusden saknas i hemmalaget. Gästerna får klara sig utan Di Gennaro och Leiva.

Förväntade laguppställningar:

FC Internazionale 4-2-3-1
Icardi
Perisic B Valero Candreva
Vecino Gagliardini
Nagatomo Ranocchia Skriniar Cancelo
Handanovic

Lazio 3-4-3
Milinkovic-Savic Immobile L Alberto
Lukaku Murgia Parolo Marusic
Wallace De Vrij Patric
Strakosha

Goda poängmöjligheter för Lazio i min värld. Ett dubbeltecken till 1.71 känns väldigt generöst med tanke på formen och förutsättningarna.

Tippar 1-2, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip