Derby della Madonnina-dags i Milano mellan två floppande gäng - inför ett utsålt San Siro!

Senaste möte
2014-11-23 Milan - Inter 1-1

Serie A
9. Milan 30 10 12 8 44 37 7 42
10. Inter 30 10 11 9 46 37 9 41

Inter hemma
14 5 5 4 26 17 20

Formen
V, O, F, F, O

Senaste match
Hellas Verona - Inter 0-3

Milan borta
14 3 7 4 20 22 16

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Milan - Sampdoria 1-1

Det mest imponerande med de båda Milanolagen inför söndagens derby är fansen. San Siro är utsålt trots att båda lagen gjort fiaskosäsonger, och givetvis kommer spelarna vara grymt taggade för att försöka ge tillbaka något glädjeämne av den här säsongen. För såväl Inter som Milan parkerar utanför toppstriden och får slåss hårt i slutet om de ens ska ta sig till Europa League. Milan ligger en poäng före Inter där Inzaghis grabbar har sju poäng upp till Fiorentina, som just nu sitter på den sista biljetten till EL (då Juve och Lazio spelar final i Coppa Italia fördelas EL-platsen till lag sex i serie A). Roberto Mancini lär bli kvar i Inter och bygga upp sin trupp från grunden nästa säsong. Pippo Inzaghi sägs få lämna sitt uppdrag och det blir intressant att se vem som kliver in. Jürgen Klopp verkar ska ta ett sabbatsår men hade ju varit spännande att se honom väcka liv i dagens trötta Milan. Sett till kvällens match så har Milan haft en positiv formkurva med två segrar på de tre senaste matcherna i ligan. Sist blev det dock bara 1-1 hemma mot Sampdoria, men självförtroendet bör ändå vara helt okej. Samma sak för Inter som efter en dålig period slog till med 3-0 borta mot Hellas Verona. Båda gängen kommer med rätt bra trupper, där Inter kanske får lida lite på mitten av avstängningar på både Guarin och Brozovic. Det blev 1-1 sist lagen möttes och tror definitivt att båda lagen kommer gå för segern här, vilket kan bli det största glädjeämnet för den här säsongen.

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Inter (4-3-1-2) Handanovic - D'Ambrosino, Ranocchia, Vidic, Juan Jesus - Hernanes, Medel, Gnoukouri - Shaqiri - Icardi, Palacio

Saknar: Guarin och Brozovic (avstängda), Jonathan, Dodo, Campagnaro

Milan (4-3-3) Diego Lopez - Abate, Mexes, Paletta, Antonelli - Poli, De Jong, Van Ginkel - Honda, Menez, Bonaventura

Saknar: El Shaarawy, Agazzi, Mastour, Montolivo, Essien

SPELTIPS
De fem senaste derbyna har gått under 2,5 mål så det skulle kunna vara ett spelförslag. Men jag tror ändå på en mer öppen match än normalt då lagen som sagt behöver vinna för att ge något tillbaka till sina respektive fans. Med det sagt tror jag kanske heller inte på sanslös målkavalkad. Gillar spelet 2 eller 3 mål i matchen till 2,00 pengarna hos bet365 och testar detta med 2/5 units.

Hur spelar ni i Milanoderbyt?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip