Braga har gjort det mycket bra i Europa League.
Man är redan klart för nästa runda efter flera tajta jämna matcher. Portugiserna kan behöva en poäng för att vinna gruppen, men jag tror inte att fokuset riktigt är där ändå.
Avancemanget är alltså klart och det är på riktigt en försvarskris.

Två Braga-försvarare är avstängda:
Goiano (10 ligamatcher/0 mål), ord ytterback.

Ricardo Ferreira (4/0), mittback.

Sedan är det skador på dessa försvarare:
Raul Silva (8/1) ord mittback.
Rosic (6/0) mittback.

Sparas troligen:
Jefferson (8/0), ord ytterback.

Därmed är HELA backlinjen borta plus en "stand in". Enda försvaren med meriter kvar i truppen är nu mittbacken Bruno Viana (8/3) och även om jag tror att tränare Abel Ferreira egentligen skulle vilja spara honom, får han nog starta centralt eftersom det helt saknas andra mittbackar. Abel har tvingats hämta upp Lucas Cunha från B-laget till den här matchen.

Så inget direkt att spela för, plus massor av strul i backlinjen. Bragas förutsättningar är inte optimala.
Sedan är en bortamatch i Istanbul jättesvår i grunden.

Turkiska ligaettan, som heter Istanbul Başakşehir om vi ska vara helt formella, har toppform och radar upp snygga segrar. Spelet ser numera bra ut även i Europa League och efter den tunga segern borta mot Ludogorets senast har man gett sig chansen till avancemang.
Seger i kväll och och Ludogorets förlorar den svåra bortamatchen mot Hoffenheim och avancemanget är klart.
Med tanke på att man gick all in och vann senast på bortaplan tar jag för givet att det är samma inställning i kväll när hoppet i allra högsta grad lever.

Istanbul Başakşehir saknar förstamålvakten Volkan (var ej med mot Ludogorets) samt Elia (spelade bara sista 3 minuterna mot Ludogorets). Skyttekungen Adebayor är tveksam igen (spelade inte i segermatchen mot Ludogorets heller). Jag tror den gamle forwarden inleder på bänken och hoppar in om drömmen lever. Alltså ett sparkapital, men han kan även starta.

Istanbul har numera ett riktigt intressant lag med oerhört mycket rutin i Clichy, 32 år, (kom från Man City den här säsongen), Epureanu, 31 år, (moldavisk landslagsman), Emre, 37 år, İnler, 33 år, osv.

När spelbolagen som Betsafe och Unibet hissar upp den här ettan till 1.83 i odds tycker jag det är klart spelvärt.

Trolig startelva, Istanbul Başakşehir:
Günok: Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy: Emre, Mahmut, Visca, Mossoro, Kerim Frei: Mevlut Erdinç.

Insats: Medel (Låg/Medel/Hög).

This is the stats tab
This is the post tip