J-Södras sista hemmamatch för säsongen och laget kan spela utan press. AIK är klar favorit men nykomlingen är väldigt svårslagen hemma - och det blir nästan alltid målsnålt på Stadsparksvallen.

Vårens möte
AIK - J-Södra 0-0

Allsvenskan
3. AIK 28 16 8 4 49:25 56
12. Jönköping 28 8 10 10 32:37 34

J-Södra hemma
14 4 7 3 13:13 19

Formen
O, V, O, F, F

Senaste match
J-Södra - Örebro 1-1

AIK borta
14 8 2 4 25:17 26

Formen
V, F, V, V, O

Senaste match
AIK - Häcken 2-1

Näst sista omgången i Allsvenskan och den här matchen är inte superavgörande - speciellt för hemmalaget. J-Södra har säkrat kontraktet och kan i bästa fall klättra från 12:e till 10:e plats om man vinner sina två närmsta matcher. Samtidigt är J-Södra ett starkt kollektiv och möter storklubben AIK på hemmaplan för första gången i Allsvenskan. De kommer utan tvekan vara taggade att göra en fin match, och hyser givetvis stor respekt för AIK:s anfallare. För "Gnagets" del handlar matchen om att försöka gasa om IFK Norrköping i kampen om andraplatsen. AIK kommer minst sluta trea och är klart för Europa League-kvalet, slutar man tvåa går laget in senare i turneringen, vilket såklart är önskvärt.

J-Södra har tre raka matcher utan förlust. 1-1 hemma mot Häcken, 0-2-seger borta mot Djurgråden och 1-1 igen hemma mot Örebro. AIK åkte på pumpen borta mot IFK Göteborg med 1-0 men senast vann man hemma mot Häcken med 2-1 - efter ett klassmål av Eero Markkanen. Försvaret är ruggigt stabilt och John Owoeris drömmål var svårt att försvara sig mot sist. Anfallsmässigt har man tre vassa spelare i god form: Isak, Markkanen och Obasi. J-Södra kommer som vanligt lägga sig lågt och försöka stänga ytorna centralt, vilket kan få de bästa anfallarna att tappa fantasin. Stadsparksvallens gräs lär inte heller vara det mest lättrullade så här sent på säsongen.

Väldigt intressant info: J-Södra har bara gått över 2,5 i en enda hemmamatch den här säsongen. Det var mot Malmö FF (3-2) i första omgången. Dessutom spelade AIK 0-0 hemma mot J-Södra i våras.

SPELTIPS
J-Södra har för vana att spela tajt på hemmaplan. Samtidigt har AIK en vrålstark defensiv. Kan absolut tänka mig 1-1, 0-1 eller 0-2 här och spelar under 2,5 mål till fina 2,20 hos Bwin (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip