20:45 lördag kväll, Derby d'italia, den gamla damen gästas av de obesegrade serieledarna Inter.

Inter +1,5 hörnor plockas till 1,81 hos Unibet .

( ) =hörnor

Fjolårets möten:
Juventus - Inter 1-0 (6-8)
Inter - Juventus 2-1 (3-4)

Tabell:
1 Inter 15 12 3 0 33:10 +23 39p
3 Juventus 15 12 1 2 41:14 +27 37p

Juventus fem senaste:
Olympiakos - Juventus 0-2 (5-4)
Napoli - Juventus 0-1 (10-3)
Juventus - Crotone 3-0 (7-0)
Juventus - Barcelona 0-0 (2-3)
Sampdoria - Juventus 3-2 (3-4)

Inter fem senaste:
Inter - Chievo Verona 5-0 (18-2)
Cagliari - Inter 1-3 (7-5)
Inter - Atalanta 2-0 (1-2)
Inter - Torino 1-1 (8-3)
Hellas Verona - Inter 1-2 (4-7)

Båda lagen kommer till spel med en uppåtgående form. Inters form har väl förvisso varit på topp enda sedan Spalletti tog över. För Juventus del så har höstsäsongen varit något knackigare, men de senaste veckorna har den gamla damen vaknat till liv och visat varför man vunnit Scudetton de sex senaste åren.

Juventus har framförallt visat ett strålande försvarsspel som tidigare under hösten inte alls gått att känna igen. I 1-0 segern mot Napoli på San Paolo försvarade sig Juventus såpass bra att matchen hade kunnat spelas 90 minuter till utan att Napoli gjort mål. Nu har bör man dock ha en del tunga ben efter veckans Champions League-spel, till skillnad från Inter som inte har något Europaspel att tänka på.
Hemmalaget kommer att få klara sig utan Buffon, men det borde inte ha allt för stor betydelse då man har Szczęsny tillgänglig som var riktigt bra i Roma ifjol och så även senast mot Olympiakos.

Jag personligen tyckte att Inters poängskörd var något överdriven tidigare under hösten, men de senaste veckorna har laget verkligen bevisat, även för mig att Inter är en seriös utmanare till titeln. Försvarsspelet ser oerhört stabilt ut med nyförvärvet Skriniar i mittlåset som varit helt outstanding sedan han kom till klubben i somras. Samtidigt har Icardi visat en oerhörd målform i ett fungerande anfallsspel med Perisic och Candreva på kanterna.
Full trupp!

Någonstans tror jag ändå att Juventus löser det här. Men jag blir inte alls förvånad om Inter med utvilade ben kommer ge Juventus en rejäl fight. Perisic och Candreva gillar att utmana på kanterna och förhoppningsvis kommer det att resultera i mycket hörnor som det så ofta gör. Om Juventus tar ledningen i matchen, vilket ändå måste ses som det mest troliga, så förväntar jag mig ett hemmalag som kommer att backa hem och förlita sig på sin urstarka defensiv.
Inter har under säsongen skapat väldigt mycket hörnor, och det är kanske inte så underligt med tanke på att melodin i Inter har varit inspel från kanterna till den urstarka boxspelaren Icardi.

Tippar 1-0/2-1, hörnmatchen vinner Inter.

Återkommer med lineups närmare avspark på min twitter @3quartistan

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip