Juventus:

Efter fjolårssäsongens alla bekymmer har Juventus inlett 2023/24 positivt och står på sju poäng efter tre spelade matcher efter att ha besegrat Udinese borta, 3-0, kryssat hemma mot Bologna och därefter bortabesegrat Empoli med 2-0. Nu vänder man hem till Turin för att ta sig an Lazio i ett toppmöte efter landslagsuppehållet.

Resultatmässigt har säsongen inletts positivt, men det är förstås långt ifrån något lugn och ro som råder i Juventuslägret, som de senaste dagarna skakats av dopingskandalen som omringar Paul Pogba, som testats positivt för testosteron efter Udinesematchen. Dessutom har veteranförsvararen Leonardo Bonucci, som i somras lämnade för tyska Union Berlin efter ett minst sagt toxiskt breakup, meddelat att han ämnar dra Juventus inför rätta för hur han behandlats när han tvingades bort. Att spela lite fotboll kan nog komma som ett trevligt avbrott mot allt annat stök för Max Allegri och hans spelare.

Pogba är förstås inte tillgänglig för spel här. Dessutom tvingades den ständigt skadeplågade Federico Chiesa lämna den italienska landslagssamlingen med skadebekymmer, men anfallaren ser trots allt ut att vara tillgänglig för spel och kan bilda anfallsduo med Dusan Vlahovic. Wojciech Szczesny var tillbaka i spel med Polen och lär återvända mellan stolparna och även Federico Gatti är tillbaka i spel, vilket innebär att endast Mattia De Sciglio saknas.

Lazio:

Har inte alls inlett säsongen lika starkt som Juventus. Lazio förlorade sina två inledande matcher, borta mot Lecce och hemma mot Genoa, men studsade innan landslagsuppehållet tillbaka med stil genom att besegra regerande mästarna Napoli på bortaplan, 2-1 efter mål av Luis Alberto och sommarvärvningen Daichi Kamada.

Maurizio Sarri lär hoppas på att segern i Neapel kan utgöra en vändpunkt i Lazios säsongsinledning och att formkurvan kommer fortsätta peka uppåt. I fjol var Lazio Serie A:s näst bästa defensiva lag – efter Napoli – sett till insläppta mål. Romlaget ser dock mer sårbart ut den här säsongen, med redan fem insläppta efter de tre inledande omgångarna.

Nyförvärvet Matteo Guendouzi hoppade in senast mot Napoli och lär knacka på dörren för en startplats här. I övrigt är skadeläget positivt.

Var har vi Lazio egentligen?

Juventus är given favorit hemma i Turin. Allegris lag har inlett säsongen lovande och brukar trivas bra mot Lazio – även om det blev förlust senast lagen möttes. Det känns desto svårare att bedöma var vi har Lazio den här säsongen, även segern i Neapel senast väger tungt. Juventus har producerat sex mål på tre matcher och hållit två nollor, även om det här blir Juves tuffaste test hittills, samtidigt har Lazio defensiv inte imponerat lika mycket som under fjolårssäsongen. Jag tror Juventus ändå har goda chanser här. Raka ettan finns till 1,95 hos Expekt . Över 2.25 mål till 1,90 hos kan också vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip