På lördag kväll är det Champions League final, som spelas på Millennium Stadium i Cardiff. De regerande mästarna Real Madrid ska möta Juventus i en på förhand nästan helt öppen historia. Båda lagen har vunnit sina respektive ligor i Spanien och i Italien och nu är det alltså dags att avgöra vilket som är det allra bästa laget i världen just nu. Jag har ännu inte bestämt mig vilka jag tror lyfter bucklan. Däremot har jag funnit ett intressant spel som går att lägga, då det är två stycken lag som alltid gör mål. Låt oss kika närmare på ett spel där båda lag gör mål i finalen.

Hör här! Real Madrid har både gjort mål och släppt in mål i sina samtliga 12 matcher i Champions League denna säsong, förutom i 3-0 vinsten hemma mot lillebror Atletico Madrid (som spelade på tok för defensivt och tråkigt i det mötet, till skillnad från returmötet). Målet har gjorts mot och släppts in mot Sporting, Dortmund och Legia - samtliga både hemma och borta. Därefter även i slutspelet mot Napoli (hemma och borta) sedan Bayern München (hemma och borta) och slutligen Atletico Madrid, endast borta då. Som Real Madrid spelar i nuläget ska de självklart även lyckas med att göra mål mot vilket lag som helst på denna planet, inklusive Juventus. Dock förstår jag varför många är skeptiska till det, även om jag inte alls håller med.

Det verkar som att många räds av ett faktum. Även om Juventus endast har släppt in tre mål från gruppspelet fram tills finalen så har de inte riktigt mött lag av Real Madrids offensiva kvalitéer. Jag tar ingenting ifrån Juventus men påpekar att de lagen som Juventus mötte i slutspelet detta år var inte alls tillräckligt hungriga i anfallsspelet, bortsett från Monaco - som faktiskt också lyckades göra mål i returmötet. Visst har Juventus en lysande defensiv, där de försvarar sig klokt och står rätt i sina positioner. Dock så återstår det ultimata testet i att stoppa Real Madrids offensiv. Med tanke på att Juventus själva kommer att ställa upp, som vanligt, med en offensiv uppställning så kommer det att finnas utrymme och chanser till ett eller flera Real Madrid mål. Champions League finalen år 1998 spelades just mellan dessa två lag, där Juventus även då hade ett starkt försvar, men Real Madrid inte lika vasst anfall. Då blev det 1-0 till Real Madrid. Ja, ni hajar, Real Madrid gör mål.

Juventus själva ska också klara av att göra mål på Real Madrid, med tanke på att ovannämnda lag har lyckats med det - samt, givetvis, för att Juventus också gör mål framåt i princip i alla matcher där de behöver det. Det mållösa bortamötet mot Barcelona ska inte läggas någon vikt på alls, med tanke på att Juventus redan hade ett stort grepp om avancemanget. Efter den matchen har Juventus gjort mål i nio raka matcher, där de har mött bra motstånd men ändå varit ostoppbara. Med Higuain, Dybala, Mandzukic och Cuadrado offensivt så kommer det skapas massvis av giftiga anfall, mot ett Real Madrid försvar som läcker lite bakåt, så jag räknar med en fortsatt målskörd för de italienska mästarna.

De fyra senaste inbördes Champions League möten (år 2013 och 2015) har slutat:
Real Madrid 1 - 1 Juventus
Juventus 2 - 1 Real Madrid
Juventus 2 - 2 Real Madrid
Real Madrid 2 - 1 Juventus

Chanserna är väldigt stora att båda lag ännu en gång gör åtminstone ett varsitt mål. Jag har sparat det bästa till sist. Oddset på att båda lag gör mål ligger på över dubbla pengarna, nämligen 2.05 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip