Prestigefullt möte i Italien och en perfekt uppladdning inför julafton - Juventus gästas av Roma 20:45 på lördag kväll.
Roma +2.0 hörnor (3 vägs) spelas till 1.95 hos William Hill . Det innebär att Juventus kan få en mer hörna än Roma och spelet går ändå med vinst.

() = hörnor

Fjolårets möten:
Roma - Juventus 3-1 (5-6)
Juventus - Roma 1-0 (5-8)

Serie A
2 Juventus 17 13 2 2 44:14 +30 41p
4 Roma 16 12 2 2 28:10 +18 38p

Fem senaste matcher:
Juventus - Genoa 2-0 (3-1)
Bologna - Juventus 0-3 (3-7)
Juventus - Inter 0-0 (3-4)
Olympiakos - Juventus 0-2 (5-4)
Napoli - Juventus 0-1 (10-3)

Roma - Torino 1-2 (6-3)
Roma - Cagliari 1-0 (5-1)
Cheivo - Roma 0-0 (1-13)
Roma - Qarabag 1-0 (14-0)
Roma - SPAL 3-1 (10-0)

Juventus inledde i vanlig ordning ganska trögt men har nu de senaste veckorna steppat upp rejält. Den gamla damen har nu bara en pinne upp till serieledarna Napoli och formen pekar spikrakt uppåt - sju raka matcher utan förlust och sju raka nollor från Buffon/Szczęsny. Med andra ord - det går det att känna igen Juventus igen. Nu ställs man mot rivalen Roma som de senaste åren prenumererat på andraplatser i Serie A.
Roma går också bra. Eusebio Di Francesco har visat från dag ett att han är rätt man för jobbet. Förlusten senast mot Torino i Coppa Italia var ett tydligt tecken på vart det största fokuset ligger den här veckan, nämligen lördagsmatchen mot Juventus. Det ska dock sägas att trots att Roma roterade ganska kraftigt mot Torino och det var ingen tvekan om vilken lag som var det bättre laget. Roma hade ett par bollar i virket och Edin Dzeko sumpade sin chans från elva meter. Lillebror Milinkovic Savic stor matchhjälte mellan Torinos stolpar.

Förväntade laguppställningar:
Juventus 4-3-2-1
Higuain
Dybala D Costa
Matuidi Pjanic Khedira
A Sandro Chiellini Benatia Lichtsteiner
Szczesny

Skadad: De Sciglio, Buffon (KEY), Höwedes, Mandzukic
Tveksam: Cuadrado

AS Roma 4-3-3
Perotti Dzeko El Shaarawy
Strootman De Rossi Nainggolan
Kolarov Manolas Fazio Florenzi
Alisson

Skadad: Karsdorp
Tveksam: Defrel


Speltips:
Roma är ett lag som väldigt ofta skapar otroligt mycket hörnor. Perotti och El Shaarawy utmanar ofta på kanterna för att få in bollen till boxspecialisten Edin Dzeko. Juventus däremot skapar normalt sett inte alls lika mycket hörnor som gästerna.
Eftersom Juventus står som ganska stora favoriter, med all rätt ska sägas, så talar väl det mesta för att Roma förr eller senare kommer att hamna i ett underläge. Om så bli fallet kommer Juventus att förlita sig på sin superstarka defensiv vilket borde ge Roma mer possession, mycket skott utifrån och förhoppningsvis en del hörnor.

Roma +2.0 hörnor till 1,95 känns oerhört bra. Blir inte alls förvånad om Roma vinner hörnmatchen. Det enda orosmomentet är väl om gästerna skulle ta ledningen.

Tippar 1-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip